Kumluca'daki yangın rüzgar kesilmeden söndürülemiyor!

Kumluca'da dün başlayan yangın sürüyor. Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının sönmesi için rüzgarın kesilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kumluca’da iki önemli tatil noktası Adrasan ve Olympos’a giden dağ yolunun üst tarafında bulunan Erentepe Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.

'SERADA BAŞLADI'

Ankara'dan Antalya'ya gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının dün saat 12.40'da çıktığını söyledi. Üzmez, yangının ormanlık alanda değil serada başladığını kaydetti.Serada başladığı bildirilen ve rüzgarla birlikte yayılan yangın hem seralar hem de ormanlarda etkisini sürdürüyor. İsmail Üzmez, 9 helikopter, 3 amfibik uçak, 80'e yakın itfaiye ve 500 işçinin yangına müdahale edildiğini belirtti. Havanın rüzgarlı olması ve rüzgarın da zaman zaman darp diye tabir edilen hareketi nedeniyle yangının bir o tarafa bir bu tarafa geçtiğini vurgulayan İsmail Üzmez, "Biz de uçaklarımızla, helikopterlerimizle, itfaiyemizle hatta dozerlerimizle bu yangını çevirmeye çalışıyoruz. Ama garanti olarak durdurabilmek için rüzgarın biraz kesilmesi lazım" dedi.

RÜZGARLI GÜNDE DİKKAT

Yangının kesin olmamakla birlikte 150 hektarlık alanda etkili olduğunu vurgulayan İsmail Üzmez, kesin rakamın yangın söndürüldükten sonra yapılacak çalışmayla belirleneceğini aktardı. Vatandaşları rüzgarlı günlerde sera ve bahçe temizliği yapmamaları, anız yakmamaları konusunda uyaran Üzmez,  şunları söyledi: Yangının yolun karşısına geçmemesi için iş makineleri, dozerler çalışıyor. Bunlar kazaya neden olabilir. Çünkü yangının ne yapacağını kimse kestiremez. Bazen biz bile hortumu bırakıp kaçmak durumunda kalabiliriz."

VATANDAŞIN ZARARI GİDERİLECEK

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, ise sosyal medya hesabından "Vatandaşlarımızın zararı yangın söndürüldükten sonra hızlıca tespit edilip giderilecektir" dedi. Öte yandan Alevlerin ortasında kalan bir TIR ile dorsesinde yüklü iş makinesi de yandı. (KUMLUCA/DHA)

KUMLUCA'DA DEVAM EDEN ORMAN YANGININ SONDURME CALISMALARI SDEVAM EDIYOR. (FOITO:RAMAZAN SARIKAYALI/KUMLUCA-DHA)

Etiketler antalya yangın Kumluca