Roketli saldırıya polisten açıklama

İzmir Bayındır'da roketatarlı saldırı sonrasında polis gece boyu operasyonlarını sürdürdü. Olayla ilgili bazı ayrıntılar hakkında açıklamalar geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'in Bayındır İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen roketatarlı saldırı sonrasında alarma geçen polis gece boyu operasyonlarını sürdürdü. Saldırıda bölgeye ilk olarak üç roketatar mermisinin düştüğü ileri sürülmüştü. Ancak polis incelemesi sonrasında, iki roketatar mermisi atıldığı saptandı. Saldırının su deposunun da bulunduğu Potamaz tepesinden yapıldığı belirlenirken gece yarısından sonra bölgede polis ve jandarma hava destekli operasyonlara başladı.

Arazideki arama tarama faaliyetleri sırasında saldırıyı düzenleyenlerin izine ulaşılamadı, ancak saldırıyı gerçekleştirdikleri yer tespit edildi. Saldırının, kuş uçuşu olarak 650 metre uzaklıktan ve iki kişi tarafından yapıldığı saptanırken, roket mermilerine ait parçaların incelenmesiyle, bu kişilerin 4 ay önce 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenleyenler olabilecekleri anlaşıldı. Bu saldırıda da yine Kemalpaşa'daki roketatarın kullanıldığı, roket mermilerinin de 1992 üretimi mühimmat oldukları ortaya çıktı.

'GERİLİM YARATMAK İÇİN...'

Saldırganların Kemalpaşa ile Bayırdır arasındaki dağlık alanın uygun arazi yapısından dolayı kolayca uzaklaştıkları ileri sürülürken, yetkililer, kullanılan roketatarın menzilinin ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmayacağını bilmelerine rağmen, "ilçede gerilim ve korku yaşatmak adına" böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

'KEMALPAŞA'DA YAKALANAMAYANLAR'

Bu arada, Kemalpaşa İlçesi'ndeki saldırı sonrasında yapılan operasyonlarda toplam 9 kişi, yakalanmış, yaşam malzemelerinin saklandığı sığınaklar da bulunmuştu. Bayındır'daki saldırıyı gerçekleştirenlerin de, o operasyonlarda yakalanamayıp kaçan 2 kişi olabileceği belirtiliyor. Emniyet yetkililerinin iki kişinin PKK'nın dağ kadrosundan eylemlerde bulunmak üzere İzmir'e gönderildiklerini belirlediği, kimliklerinin ise kesin olmamakla birlikte istihbarat kaynaklarına göre saptandığı öğrenildi. Kemalpaşa ile Bayındır arasındaki ormanlık ve dağlık arazide, jandarma komando birliklerinin yanı sıra, polis özel harekat timleri, terör ve istihbarat birimlerinin, operasyonlarının sürdüğü açıklandı. (İZMİR/DHA)