'Dans gösterisi' nedeniyle dekan görevden alındı

Buca Eğitim Fakültesi’ndeki  'arsızlık' ve 'erotik' olarak nitelendirilen mezuniyet töreninin ardından dekan vekili görevden alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet törenindeki dans gösterisini ‘erotik dans’ diye nitelendirilmesinin ardından dekan vekili Prof. Dr. Süleyman Başlar’ın görevine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından son verildi.

Vahdet gazetesinde yayınlanan bir haberde, üniversitenin Buca Eğitim Fakültesi’ndeki mezuniyet törenindeki dans gösterisi için ‘arsızlık’ başlığını kullanarak şu ifadelere yer vermişti: “İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı Buca Eğitim Fakültesi’nde geçtiğimiz hafta skandal bir mezuniyet törenine imza atıldı. Buca Eğitim Fakültesi’nde 17 Haziran Cuma günü öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Söz konusu törende öğrenci oldukları öğrenilen bir grup genç kız, mayo benzeri müstehcen kıyafetlerle sahnede iğrenç bir dans performansı gerçekleştirdi. Öğrenciye yakışmayacak şekilde giyilen açık kıyafetlerle sahnede sergilenen dans gösterisinde kızlara adeta erotik hareketler yapıldı.”

Sabah’ın ‘YÖK rezalete el koydu’ haberine göreyse Vahdet’te çıkan bu haberin sonrasında YÖK Başkanı Yekta Saraç, fakülte dekan vekili Prof. Başlar’ı görevden aldı.

vahdet Vahdet gazetesinin haberi.