Haftaya kazalarla başladık: 9 ölü, 38 yaralı

Elazığ’da trenin biçtiği minibüste 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır. Erzincan ve İstanbul'da yaşanan kazalarda ise onlarca kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ’ın Yurtbaşı beldesinde Tatvan- Ankara seferini yapan Vangölü Ekspresi'nin hemzemin geçitte yolcu minibüsüne çarpması sonucu ilk belirlemelere göre; 9 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Kazada, minibüs sürücüsü Mesut Karakoç ile birlikte 4’ü Suriyeli toplam 9 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. Minibüste bulunan 1 kişi de ağır yaralandı. Elazığ eski Bingöl yolu Yurtbaşı Beldesi Seralar Mevkii’ndeki kazada, kontrolsüz hemzemin geçitte uyarı veya bariyer bulunmadığı görüldü.

400 METRE SÜRÜKLENMİŞ

Kaza yerine gelen Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, görevlilerden kaza ve sonuçları ile ilgili bilgi aldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı: "Kaza sabah erken saatlerde meydana gelmiş. Serada çalışan işçileri alan minibüs hemzemin geçitten geçerken, Tatvan-Ankara seferini yapan yolcu treni çarpıyor. Yaklaşık 400 metre sürüklemiş. Sizin de gördüğünüz gibi hiç istemediğimiz sonuçların ortaya çıkmasına sebep oldu. Gerekli çalışmalar yapılacak. Soruşturmalar başlatıldı. Elim bir kaza yaşadık."

ERZİNCAN'DA 1'İ AĞIR 26 YARALI

Erzincan'da ise kontrolden çıkan otomobil, orta refüjü aşarak karşı yönden gelen kadın tarım işçilerini taşıyan minibüse çarptı. Kazada 26 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Otomobil sürücüsü Salih Pak'ın durumunun ağır olduğu bildirildi.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ'NDE ARAÇ TURNİKEYE GİRDİ

Boğaziçi Köprüsü Avrupa-Anadolu yönünde seyir halindeki bir servis minibüsünün, geçiş turnikelerine çarpması sonucu ise 11 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniyle Anadolu Yakası’na geçişlerde yoğun trafik oluşurken, servis aracının kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.