Hasta yakınları 3 sağlık çalışanını darp etti

Osmaniye'de hastaya bakılmadığını öne süren yakınları, sağlık çalışanlarına saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osmaniye'de trafik kazasında yaralandıktan sonra Devlet Hastanesi'ne getirilen hastanın yakınları, hastaya bakılmadığı gerekçesiyle 2 hemşire ve 1 hastabakıcıyı darp etti.

Osmaniye'de meydana gelene trafik kazasında yaralanan U.A., ambulansla hastaneye kaldırıldı. Acilde serviste ilk müdahalesi yapılan U.A.'nın röntgeninin çekilmesi istendi. Bu sırada hastaya bakılmadığını öne süren yakınları, hemşireler Tuğba Kaya, Ali Özmetli ve hizmetli Bilal Ateş'e saldırdı.

Özel güvenlik görevlileri ve polisin müdahalesiyle sağlık personeli saldırganların elinden kurtarıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı. Görüntülerde sağlık personelinin gözlem odasından koşarak çıkması ve grubun arkasından giderek saldırması görülüyor. Sağlık çalışanları, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan 5 kişi emniyetteki sorgularının ardından Osmaniye Adliyesi'ne sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Saldırıya uğrayan hemşire Ali Özmetli, "Hizmet vermeye çalışırken başımıza bunların gelmesi gerçekten çok acı, bizler bu olaylar karşısında üzülüyoruz." dedi.

Bilal Ateş ise, "Ben hastayı sedye ile içeri götürürken, 'Sen karışma' diyerek saldırdılar. Acile getirdik ve burada da yine bize saldırarak darp ettiler. Kalabalık bir gruptu" diyerek yaşadıklarını anlattı. Olayı ardından hastaneye gelen Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet de, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadığını söyledi. (DHA)