Eymür: Eyalet sistemi için anayasa hazırlandı

Eski MİT yöneticisi Mehmet Eymür, emekli bir generalin de yer aldığı bir ekibin eyalet sistemi öngören anayasa hazırladığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, IŞİD, yeni anayasa ve ABD'deki Rıza Sarraf davasına ilişkin iddialar ortaya attı.

Sözcü'den Emin Özgönül'e konuşan Mehmet Eymür, önemli iddialar ortaya attı. Eğit-Donat projesi kapsamında Suriyeli muhaliflerin Türkiye'de eğitildiğini belirten Eymür, şöyle devam etti:

"Bu amaçla irticai faaliyetlerden dolayı ordudan uzaklaştırılmış emekli askerlerden oluşan bir askeri eğitim şirketi de kuruldu. Gayri nizami harp, sabotaj, suikast, pusu, baskın, adam kaçırma, tedhiş, gerilla harekâtı, tahrip, sokak hareketleri, gizli etkinlikler gibi konularda eğitim veriliyor. Türkiye'de eğitilen Suriye muhalifleri arasında Çeçenler de var. Bunlardan ve muhaliflerden bazıları daha sonra IŞİD'e geçiş yaptı."

'BÖLGELİ ÜNİTER DEVLET'

Eymür yeni anayasa konusunda ise şu iddiayı ortaya attı: "Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike ülkenin bölünmesi. Eyalet sistemi için Anayasa hazırlandı. Bir emekli generalin de içinde bulunduğu grup, yeni anayasa taslağı geliştirmiş. Özetle ‘Başkanlık ve Eyalet sistemi' getiriyor, Türkiye'yi eyaletlere bölüyor, bu eyaletler, ‘Bölgeli üniter devlet ve idari özerklik' ilkesiyle düzenleniyor. Yeni ve etkili yönetim şekli getiriyorum diye Türkiye'yi 7-8 eyalete böl, özerklik ver, kestirme yoldan Türkiye'yi böl, işi bitir."

'ABD'DE HİÇ BİLMEDİĞİMİZ BİLGİLER VAR'

Mehmet Eymür, ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) yargılanma sürecinin Türkiye'yi nasıl etkileyeceği sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"ABD, Zarrab'tan aldığı bilgileri, Türk yöneticiler üzerinde bir sopa gibi tutacaktır. Yine ‘PKK silahları gömsün, koordinatları bildirilsin' lafları dolaşmaya başladı. Devamlı şekil değiştiren varlıklarla yaşıyoruz. ABD'nin, yöneticilerimizi istediği gibi kullanabildiği sürece, ciddi bir hamle yapacağını zannetmiyorum. Zaten yalnız Reza Zarrab değil, ABD'nin elinde bizim hiç bilmediğimiz daha birçok bilgi olduğundan eminim. İran'a nükleer madde satan ve ABD'de tutuklu olan bir Türk işadamı var. Türkiye'deki ortaklarını açıklayabilir. ABD, Reza Zarrab'dan, İran hakkında da önemli bilgiler alacaktır.

Haberin tamamı için http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/mehmet-eymur-terorist-ihrac-eden-bir-ulke-haline-geldik-1282231/