Yandık: Kavrulacağız!

Afrika’dan gelen çöl sıcakları Akdeniz ve Ege’yi yakıyor. Termometreler dün Antalya’da 39, Muğla Ortaca’da 44, Edirne’de 34 dereceyi gösterdi. Hava sıcaklığının İzmir’de de pazartesi günü 41 dereceyi aşması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin güneyi ve batısı Kuzey Afrika çöl sıcaklıklarının etkisini yoğun olarak hissediyor. İzmir’de, sıcaklığının 41 derecenin üzerine çıkmasının beklendiği pazartesi günü, kronik hastalıkları olan kamu personeli idari izinli sayılacak.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzasıyla kurumlara gönderilen yazıda, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, İzmir ve çevresinin önümüzdeki hafta Afrika’dan gelen aşırı sıcakların etkisinde kalacağı belirtildi. Sıcaklıkların yarından itibaren daha da artacağının vurgulandığı yazıda, değerlerin mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği hatırlatıldı. Sıcaklığın en yoğun hissedileceği 10.00 ila 16.00 saatlerinde mecbur kalmadıkça vatandaşların sokağa çıkmamalarının istendiği açıklamada, pazartesi günü kronik hastalığı olan kamu görevlileri idari izinli sayılacak.

ORTACA 44 DERECEYİ GÖRDÜ

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Muğla’da da yazın en sıcak günleri yaşanıyor. Yerli ve yabancı turistlerin tatil yaptığı Ortaca İlçesi’nde güneş altında ölçüm yapan termometreler gün ortasında 44 dereceyi gösterdi. Termometreler dün Antalya’da 39, Edirne’de de 34 dereceyi gösterdi.

Etiketler antalya sıcak derece