Karne töreninde Atalay Filiz uyarısı

Bir ilkokulda düzenlenen karne törenine katılan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, törende konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da bir ilkokulda yapılan karne törenine katılan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Geçen haftalarda Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı. Mesela o çocuğumuz Türkiye'de yapılmış sınavda ilk 500'e girerek Galatasaray Lisesi gibi liseyi bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar, hatta belki ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.

Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece ve İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan'la birlikte Hanım Ömer Çağıran İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine katıldı ve karne dağıttılar. Vali Yardımcısı Ece, karne dağıtımının ardından düzenlenen törende konuşma yaptı.

Karnelerin öğrencilere ne öğretildiğinin göstergesi olduğunu söyleyen Ece, "Bizim öğretimin önemine mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor ama asıl üzerinde duracağımız konu, zannederim eğitim olsa gerek. Çünkü bu bakanlığın adı Milli Eğitim Bakanlığı. Başarılı çocuklarla büyük gurur duyuyoruz. Ama sadece akademik başarı sorunun çok küçük bir kısmını hallediyor" dedi.

Konuşmasında seri katil Atalay Filiz'i hatırlatan Vali Yardımcısı Ece, "Türkiye gündeminde bir seri katil meselesi vardı. Geçtiğimiz hafta da İzmir'de yakalandı faili. Basından takip ettiğimiz kadarıyla mesela o çocuğumuz Türkiye'de yapılmış olan sınavda ilk 500'e girerek Galatasaray Lisesi gibi liseyi bitirmiş. Demek ki bizim öğretim kadar hatta belki ondan çok daha fazla eğitime dikkat etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu. (DHA)