TRT Erdoğan'ın başdanışmanı Saraçoğlu'na servet ödedi

Erdoğan'ın başdanışmanı Saraçoğlu'na TRT'deki programları için ödenen ücret açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  başdanışmanı Prof. İbrahim İbrahim Saraçoğlu'na TRT Diyanet'te yaptığı 44 program için 1.3 milyon lira ücret ödendiği açıklandı.

Sözcü'nün haberine göre TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TBMM KİT Komisyonu üyesi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Saraçoğlu'nun TRT Diyanet'te yaptığı 'Saraçoğlu ile Hayat ve Sağlık' programlarıyla ilgili sorularına yazılı yanıt verdi.

Göka programın, Fiyaka İletişim ile TRT ortak yapımı olduğunu ve kurumun İstanbul stüdyolarında çekildiğini açıkladı. Programda TRT personelinin çalıştırıldığını da belirten Göka, Saraçoğlu'nun programının ilk 26 bölümü icin 845 bin lira, 27'den 44'üncü bölümüme kadar olan kısmı için de 510 bin lira ödendiğini söyledi. Göka'nın verdiği bilgilere göre Saraçoğlu'nun proframı için ödenen toplam 1 milyon 355 bin lira, TRT' bütçesinden karşılandı.

TRT'NİN GELİR KAYNAKLARI

TRT'nin en önemli gelir kalemlerinden biri vatandaşların elektrik faturasından gelen TRT payı. Son açıklanan 2014 faaliyet raporuna göre TRT elektrik faturalarından 802.2 milyon TL'lik gelir sağlandı. TRT'ye bütçeden aktarılan pay ise tutar 2005-2015 yılları arasında toplam 55 milyon 333 bin lira oldu. Gelirinin tamamına yakını, TRT payı ve bandrol ücretlerinden oluşan kurum  son beş yılda dışarıya yaptırdığı programlar için toplam 1 milyar 686 milyon lira, konuk ve program sunucularına ise 95 milyar lira ödedi.

SÖZLEŞME YENİLENDİ

Ha­zır­la­dı­ğı bit­ki­sel kür­ler­le ta­nı­nan bi­yo­tek­no­lo­ji ve mik­ro­bi­yo­lo­ji uz­ma­nı Prof. İb­ra­him Sa­ra­çoğlu'nun sun­du­ğu prog­ra­mın ilk bö­lü­mü 13 Ey­lül 2014'te ya­yın­lan­dı. Program her cu­mar­te­si ya­yın­la­nı­yor. Prog­ra­mın ilk 26 bö­lü­mü­ne 845 bin li­ra öde­nir­ken, söz­leş­me ye­ni­len­di. Yeni sözleşme ile Sa­ra­çoğ­lu'nun aldığı ücret, 27'n­ci bö­lü­mden 44'ün­cü bö­lü­me ka­dar 510 bin li­raya ulaştı.