Atalay Filiz yakalandı

3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz, İzmir'de yakalandı. İstanbul'a getirilen Filiz, emniyetteki sorgusunun ardından Anadolu Adliyesi'ne götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, dün İzmir'de yakalandı. Filiz'in, 27 Mayıs'ta tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da TÜBİTAK'ta çalışan Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova'yı öldürdüğü iddia ediyor. Aynı gün akşam saatlerinde İstanbul Gayrettepe'de bulunan Aşayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Filiz, bugün 10.25'te, zırhlı araçla Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi.

"Seri katil" olarak adlandırılan ve günlerdir aranan Atalay Filiz, dün İzmir'de yakalandı. Ormanlık alanda saklanan Filiz, buradan çıktıktan sonra İzmir-Gümüldür minibüsüne bindi. Filiz, bir yolcunun kendisini tanıdığını fark edince minibüsten indi ve ters yönde giden başka bir minibüse bindi. Zanlıyı fark eden Taha Gürses ve şoförün oğlu Özgür Berber polisi arayarak, Filiz'in bindiği minibüsün plakasını bildirdi. Bulgurca-İzmir istikametinde giden minibüsün yolu polisler tarafından kesildi ve Atalay Filiz yakalandı. Filiz, kimlik kontrolü yapan ve soru soran polislere "Artık çok yoruldum. Tamam, kaçmayacağım, ben Atalay Filiz'im" diyerek teslim oldu.

atalay filizMİNİBÜSTE FARK EDİLDİ

3 cinayetin zanlısı olarak yakalanan Atalay Filiz'in, 5 yıldır kayıp olan sevgilisi Olga Seregina'yı da öldürmüş olabileceğininden şüpheleniliyor. Polisler ekipleri eşiliğinde İstanbul'a getirilen Filiz, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Aşayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki sorgusunda işlediği 3 cinayeti itiraf eden Filiz, sevgilisi Olga Seregina'nın kaybolmasıyla ilgisi olmadığını söyledi.

Ankara'da, 2013 yılında Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile sevgilisi Elena Radchikova'yı kendisini cinayetle suçladıkları için öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

Tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı kimliğini deşifre ettiğini tahmin ettiği için öldürdüğünü söyleyen Atalay Filiz, "Başlarda bir sorun yoktu. Kimse benim kimliğimden şüphelenmemişti. Ancak cinayetten bir kaç gün önce Fatma Kayıkçı bana arkadan 'Atalay' diye seslendi. Bunu duyunca şok oldum. Ancak o an bozuntuya vermedim. Durumu geçiştirdim. Daha sonra oturduğumuz boş daireye bazen eşya koymak için girdiğinde eşyalarımı karıştırarak kimliğimi öğrenmiş olma ihtimali aklıma geldi. Beni yakalatmaması için onu ortadan kaldırmaya karar verdim" dedi.

"PİŞMANLIK BELİRTİSİ YOK"

Atalay Filiz’le Bozyaka Emniyet Müdürlüğü’nde görüşen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya şunları söyledi:"Kendisi çok rahat görünüyordu. Zeki birine benziyor. Paraları, uzun yıllar kaçacağını düşündüğü için idareli kullanma yolunu tercih etmiş. Dağlarda ve arazilerde yaşamış. Hiç Yunan adasına geçmeyi düşünüp düşünmediğini sordum. ‘Çeşme’ye hiç gitmedim. Yunan adasına geçmeyi de düşünmedim. Çünkü Yunan polisi bir şekilde beni yakalayıp, Türkiye’ye iade edecekti’ dedi. Ben, herhangi bir pişmanlık durumu ve duygusu hissetmedim. Zaten cinayetlerle ilgili sorulara da yanıt vermedi. Avukatıyla yanıt vereceğini söyledi."

ÇELİK YELEKLE HASTANEYE GETİRİLDİ

İstanbul'a getirilen Atalay Filiz, 21.30'da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi ve sağlık konrolünden geçirildi. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Filiz'e çelik yelek giydirildiği görüldü.

FİLİZ, İSTANBUL ADLİYESİ'NE GETİRİLDİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan Filiz, bugün 10.25'te zırhlı araçla Kartal'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Filiz'in savcılıktaki sorgusunun ardından, mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

atalay filiz çantaİŞTE FİLİZ'İN ÇANTASINDAN ÇIKANLAR

Yakalanan Atalay Filiz'in çantasından kıyafetlerin yanı sıra, kendi adına çıkardığı pasaportla birlikte farklı isimlerde düzenlenmiş 4 sahte kimlik çıktı. Kimliklerle birlikte çantadan 3 sahte ehliyet, 14 kredi ve banka kartı, kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait vatandaşlık bilgilerini içeren belge, biri 17 diğeri 15 santimetre uzunluğunda iki avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin Türk lirası ve 3 bin 500 Euro para çıktı.

CİNAYETTEN 2 GÜN SONRA İZMİR'E GELDİ

İstanbul'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldüren Atalay Filiz, 29 Mayıs'ta yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir'e gitti. Aynı gün Buca'da girdiği internet kafede 4 saat kalıp gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti'ndeki evi buldu.

30 Mayıs'ta Buca'da farklı bir evde kalan Filiz, 31 Mayıs'ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes İlçesi'nin tatil yöresi Gümüldür'e gitti.

AVCI GİBİ DAVRANMIŞ

Atalay Filiz'in Gümüldür'de saklandığı günlere dair ayrıntılar da ortaya çıktı. Pansiyonda ve sahilde birkaç gün geçiren Filiz, dikkat çekmeye başlaması ve uzun süre kaçma düşüncesiyle parasının bitmemesi için dağlık alanda da kaldığı ortaya çıktı. Biyoloji eğitimi ve doğada yaşam kursu alan Filiz, dağlarda rahatça yaşamını sürdürdü. Filiz'in son zamanlarda rahatça dolaşabilmek adına Gümüldür Devlet Avlağı'nda saklandığı saptandı. Burada avcı gibi davranıp dolaşan Filiz'in üzerindeki birisi 17, diğeri 15 santim uzunluğundaki avcı bıçaklarını kullandığı bildirildi.

Avcı gibi av sahasında dolaşan Atalay Filiz'in, bazı geceleri de, bu bölgedeki menfezde geçirdiği tespit edildi. Burada Filiz'den kalma, kuru pasta fırınına ait kutu, plastik su şişeleri ile kraker ambalajları bulundu.

Filiz'in Gümüldür merkezde saklandığı mandalina bahçesinde de vatandaşlarca fark edildiği ortaya çıktı. Yakalanmadan bir gün önce bir mandalina bahçesinde giysilerini değiştirdiği, gözaltına alındığında üzerinde bulunan kıyafetleri giydiği, bu sırada bahçe sahibinin kızlarının kendisini görüp, sapık sanarak babalarına haber verdikleri anlaşıldı. Babaları bahçeye gelene kadar, farkedildiğini ve kendisinden şüphelenildiğini anlayan Filiz'in bölgeden hızla uzaklaşdığı belirlendi. (DHA/HÜRRİYET)

Etiketler Atalay Filiz