Altan, Çongar ve Oğur'a 'Balyoz'da kumpas' iddianamesi

Taraf gazetesinin eski yöneticileri Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Yıldıray Oğur ve Mehmet Baransu hakında ‘terör örgütü’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çok sayıda rütbeli askerin yargılandığı Balyoz davasındaki 'kumpas' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Taraf gazetesinin eski yöneticileri Ahmet Altan, Yasemin Çongar ve Yıldıray Oğur da suçlananlar arasında.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre 'Balyoz'da kumpas' iddiaları nedeniyle Taraf gazetesinin eski yönetici ve muhabirlerine yönelik soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Söker,  276 sayfalık iddianame hazırladı.

Mahkemeye gönderilen iddianamede dönemin Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 1 numaralı sanık.  İddianamede, Taraf gazetesinin kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan eski Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Yasemin Çongar, eski Yazı İşleri Müdürü Yıldıray Oğur ve Tuncay Opçin de sanık olarak yer alıyor

Savcı, Mehmet Baransu ve Tuncay Opçin'e ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlaması yönetiliyor. Altan, Çongar ve Oğur'a yöneltilen suçlamalar ise şöyle: 'Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Devletin güvenliğine ve siyasal yararına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklamak’, ‘Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etmek, amacı dışında kullanmak, hile ile çalmak.'