Türkiye Yazarlar Sendikası: Yönetilemeyen ülkenin yönetilemeyen yangını söndürülemiyor

Türkiye'de devam eden orman orman yangınlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Yazarlar Sendikası, "Yanan ormanlık alanlarda yapılaşma olmamalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Yazarlar Sendikası, devam eden orman yangınlarıyla ilgili yazlı bir açıklama yaptı. Ormanlar gezegenin sağlığının temel koşulu ve yalnız insanların değil tüm canlıların yaşam kaynağı olduğunu belirten TYS, "Orman zengini bir ülke değiliz. Var olan ormanlarımızı da ne yazık ki koruyamıyoruz" dedi.

"Yönetilemeyen Ülkenin Yönetilemeyen Yangını Söndürülemiyor!" başlıklı açıklama şöyle:

"Ormanlar gezegenin sağlığının temel koşulu ve yalnız insanların değil tüm canlıların yaşam kaynağı. Orman zengini bir ülke değiliz. Var olan ormanlarımızı da ne yazık ki koruyamıyoruz. 

Küresel ısınmanın orman yangını riskini artırdığı gerçeğini görmezden gelen anlayış, gerekli önlemleri almayı başaramayıp, insanlarımıza cehennemi yaşatıyor.

Göstere göstere gelen orman yangınlarında yanan bölgelerin turistik tesislere, işletmelere verilebileceği, buralarda yerleşim ve turizm amacıyla yeni emlak balonları patlatılacağı kaygısı yayılıyor. Yanan ormanlık alanlarda yapılaşma olmamalıdır.

Devletin ve TOKİ'nin mağdur vatandaşlara sunduğu teklifler tahribatı onarmaktan ziyade kâr amaçlı ve kötücül görünmektedir. İnsanımıza hak ettiği desteğin verilmesi, çevrenin,  doğanın, derelerin, ormanların, denizlerin korunması için tüm önlemlerin zamanında ve yeterli biçimde alınması gereğine dikkat çekiyoruz.                 

Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayabilmek için örgütlenme, yaşamın her alanında bilimin aydınlığına kavuşmak için dayanışma ve mücadele çağrısı yapıyoruz." (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)