Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri’nin sahipleri belli oldu

'Rüyası Bölünenler' romanı hakkında toplatılma kararı verilen yazar Yavuz Ekinci, Türkiye Yayıncılar Birliği Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülü'ne değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından 1995'ten beri her yıl verilen 'Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri', Yapı Kredi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende, yayınevi kategorisinde Yeni Akit gazetesi tarafından hedef gösterilen 'Morris Micklewhite ve Turuncu Elbise' kitabı "muzır neşriyat" ilan edilen Güldünya Yayınları, yazar kategorisinde geçen yıl "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla Doğan Kitap tarafından yayımlanan 'Rüyası Bölünenler' kitabının toplatılması kararı verilen Yavuz Ekinci ödüle değer görüldü.

'KURGULADIĞIM EVRENİN GERÇEK GELMESİ EDEBİYATIMIN GÜCÜNÜ GÖSTERİR'

Yavuz Ekinci plaketini Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk’ün elinden aldı. Ekinci, konuşmasında "Roman bir kurgudur. Kurguladığım evrenin mahkemeye gerçek gelmesi benim edebiyatımın gücünü, mahkemenin de edebiyata yaklaşımını gösterir" dedi.

Özel Ödül ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne verildi. Bu yıl ilk kez verilen Özel Ödül düşünce ve ifade özgürlüğüne katkıları, sansür karşısında verdikleri mücadeleyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne (TGC) takdim edildi.

Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti adına ödülü Yönetim Kurulu üyesi Uğur Güç aldı. Ödülü Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner ve PEN Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Ergülen verdi. Uğur Güç, törende yaptığı konuşmada düşünce ve ifade özgürlüğü alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti:

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)