Türkiye, UEFA Uluslar Ligi'nde liderliğini sürdürdü

Lüksemburg'u 2-0 yenerek UEFA Uluslar Ligi C Ligi 1'inci Grup'ta 3'te 3 yapan Türkiye, puanını 9'a yükseltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi 1'inci Grup üçüncü hafta maçında deplasmanda Lüksemburg'u 2-0 mağlup etti ve grup liderliğini sürdürdü.

Türkiye'nin ilk yarısını da 1-0 önde kapattığı mücadelede golleri Hakan Çalhanoğlu ve Serdar Dursun'dan geldi. Gruptaki üçüncü maçını da kazanan Türkiye 9 puanla liderliğini sürdürdü. İlk yenilgisini alan Lüksemburg ise 6 puanla ikinci sırada kaldı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, grubun diğer maçında ise Faroe Adaları, Litvanya'yı 2-1 mağlup etti. Faroe Adaları 3 puana yükselirken, puanla tanışamayan Litvanya son sırada kaldı.

Türkiye, gruptaki dördüncü maçını 14 Haziran Salı günü İzmir'de Litvanya ile oynarken, aynı gün Lüksemburg, Faroe Adaları'nı konuk edecek.

 TÜRKİYE ÜÇÜNCÜ MAÇINDA DA KALESİNİ GOLE KAPATTI

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar C Ligi'nde oynadığı üçüncü maçında da kalesinde gol görmedi.

Lüksemburg'u 2-0 mağlup eden Türkiye, ilk maçında Faroe Adaları'nı 4-0, ikinci maçında da Litvanya'yı 6-0 mağlup etti.

HAKAN ÇALHANOĞLU 15'İNCİ GOLÜNÜ ATTI

A Milli Takım, Lüksemburg deplasmanında öne geçiren golü 37'nci dakikada penaltıdan atan Hakan Çalhanoğlu, ay-yıldızlı formayla gol sayısını 15'e yükseltti.

A Milli Takım ile 71'inci maçına çıkan Hakan, attığı 15 golle aday kadro içindeki en golcü oyuncu konumunda da bulunuyor. Çalhanoğlu'nu 13 golle Cengiz Ünder takip ediyor.

Mücadelenin ikinci yarısında Hakan Çalhanoğlu yerini Salih Özcan'a bıraktı.

SERDAR DURSUN 7'DE 7 YAPTI

Serdar Dursun, A Milli Takım'daki gollerine Lüksemburg karşısında da devam etti.

Mücadelenin ikinci yarısında oyuna girerek, ay-yıldızlı formayı 7'nci kez giyen Dursun, Lüksemburg'a attığı golle 7'nci kez gol sevinci yaşadı. (HABER MERKEZİ)