Fatih Altaylı: Türkiye, Oxford aşısını Rus firmadan alacak

Fatih Altaylı, yetkililerden aldığı bilgi doğrultusunda BioNTech aşısı alımındaki sorunu, aşılama programının nasıl devam edeceğini ve Astra Zeneca-Oxford aşısının ne zaman ve ne şekilde alınacağını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın 'Aşı politikamız belli olmuş' başlıklı köşesinden aktardığı, Türkiye'nin aşı sürecine ilişkin bilgiler şöyle:

🔸3 milyon aşı, 1,5 milyon kişiye yapılıp bir buçuk milyonu da 28 gün bekletilmeyecek. 3 milyon aşı 3 milyon kişiye yapılacak. Bu üç milyon kişi 28 gün sonraki ikinci dozu daha sonra gelecek partiden olacak.

🔸Şubat ayında gelmesi beklenen 10 milyon dozluk 2. parti de 10 milyon kişiye yapılacak.

🔸Şubat sonuna kadar en az 3 milyon kişi 2 dozun tamamını, 7 milyon kişi de ilk dozunu almış olacak.

🔸Aynı dönemde BioNTech aşısının da en az 1 milyon dozu elimize ulaşmış olacak. Ancak BioNTec, aşının kısa ve uzun vadeli tüm risklerine karşı BioNTech-Pfizer’in hiçbir sorumluluğu olmayacağının garanti edilmesini talep ettiği için anlaşma sağlanamamış.

🔸Astra Zeneca-Oxford, Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyada Covid-19 aşısının satış ve pazarlama yetkisini bir Rus firmasına vermiş. Bilim Kurulu üyesi Prof. Recep Öztürk'ün verdiği bilgiye göre Türkiye bu firmayla görüşme halinde ve yakında anlaşma umudu var...

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ