Türkiye ile Rusya Dağlık Karabağ'da anlaştı

Türkiye ile Rusya, Dağlık Karabağ'daki ateşkesi denetlemek için Azerbaycan topraklarında kurulacak ortak merkez konusunda anlaştı. Merkezde iki taraftan eşit sayıda personel bulunacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye ile Rusya, Dağlık Karabağ'daki ateşkesi denetlemek amacıyla Azerbaycan topraklarında kurulacak ortak merkez konusunda anlaştı. Milli Savunma Bakanlığı görüşmelerin tamamlandığını ve mutabakat imzalandığını duyururken, Rusya'dan yapılan açıklamada merkezde iki taraftan eşit sayıda personel bulunacağı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülkenin bakanları Hulusi Akar ve Sergey Şoygu'nun 11 Kasım'da imzaladığı mutabakat zaptının ardından, teknik görüşmelerde de anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, "Türk-Rus Ortak Merkezi’nin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmeler tamamlanarak mutabakat imzalanmıştır. Merkezin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, ortak merkezin Azerbaycan topraklarında kurulacağı ve taraflardan eşit sayıda personel bulunacağı vurgulandı. Sputnik'in aktardığı açıklamaya göre, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov "Merkez Azerbaycan topraklarında kurulacak. Ortak merkezin organizasyon yapısındaki Rus ve Türk personel sayısı eşit olacak” dedi.

Dağlık Karabağ'da haftalar süren çatışmaların ardından, Azerbaycan ve Ermenistan Rusya'nın garantörlüğünde, 10 Kasım günü anlaşmaya varmıştı. Anlaşma, Dağlık Karabağ'da çatışmaların durmasını, bölgeye Rus bölgeye konuşlandırılmasını ve Azerbaycan'dan işgale son verdiği toprakları elinde tutmasını öngörüyordu. (DIŞ HABERLER)