Türkiye, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'ne tek takımla katılacak

TFF'nin açıkladığı yeni talimata göre, gelecek sezon yalnızca Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilecek. Süper Lig'de üçüncü ve dördüncü olan takımlar, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), “2020-2021 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü”nde değişiklik yapıldığını açıkladı.

Yeni talimata göre, sezon sonunda 5 takım Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanacak. 2 takım UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, 1 takım UEFA Avrupa Ligi, 2 takım UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek.

Ligi birinci ve ikinci sırada tamamlayan takımlar, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Türkiye Kupası şampiyonu UEFA Avrupa Ligi'nde, ligi üçüncü ve dördüncü bitiren kulüpler UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele edecek.

Türkiye Kupası şampiyonu olan takım Şampiyonlar Ligi’ne gitmeye hak kazanırsa, ligde üçüncü olan takım UEFA Avrupa Ligi’ne, dördüncü ve beşinci olan takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne gidecek.

Türkiye Kupası şampiyonu, Süper Lig'i dördüncü tamamlarsa, UEFA Avrupa Ligi’ne gidecek takım olacak. Süper Lig üçüncüsü ve beşincisi UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne katılacak.

Kupa şampiyonunun lig beşincisi olması halinde, üçüncü ve dördüncü sıradaki takımlar UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde, kupa şampiyonu UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler UEFA Avrupa Ligi