Turkcell, QNB ve Garanti müşterilerinin bilgisi sızdırıldı iddiası

Hacker platformlarından Raidforums’ta bir kullanıcı, Türkiye'den bazı şirketlerin müşteri bilgilerini sızdırdığını öne sürdü. Hacker, bu bilgileri satışa çıkartırken, şirketler henüz açıklama yapmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de yine bazı şirketlerin müşteri bilgilerinin sızdırıldığı iddiası gündeme geldi. QNB Finansbank, Garanti BBVA, Turkcell ve BEDAŞ'a ait olduğu iddia edilen veri tabanlarının çağrı merkezi çalışanları tarafından sızdırıldığı öne sürülüyor. 

Hacker platformlarından Raidforums’ta bir kullanıcı bu bilgileri satışa çıkardı. Turkcell’e ait olduğu iddia edilen 31 milyon veri, 10 bin dolara satışa çıkarıldı. Ödemenin Bitcoin ile yapılabileceğini belirten hacker, elde ettiği verilerle ilgili herhangi bir detay paylaşmadı. BEDAŞ verileri arasında müşterilerin abone no, ad soyad, telefon numaraları gibi bilgilerin yer aldığı iddia ediliyor ve 310 bin kişinin verisi için 400 dolar talep ediliyor. Aynı hacker,  2,8 milyon QNB Finansbank ve 4 milyon Garanti Bankası müşterisinin bilgisini de sızdırdığını belirtiyor.

KVKK'YE İHLAL BİLDİRİMİ YAPILMADI

Söz konusu şirketlerden şu ana dek Kişisel Verileri Korumu Kurulu'na (KVKK) bir ihlal bildirimi yapılmış değil. Şirketlerden herhangi bir açıklama da yapılmadı. Söz konusu sızdırma iddiası ve verilerin sahte olabileceği de belirtiliyor.

YEMEK SEPETİ VE BTC DOĞRULAMIŞTI

Son aylardaki iki büyük veri sızdırma iddiası ise doğrulanmıştı. Yemek Sepeti, çıkan haberlerin ardından 25 Mart'ta siber saldırıya uğradıklarını ve kullanıcı bilgilerinin çalındığını açıklamıştı. 
Aynı şekilde yerli kripto para borsalarından BtcTürk de, 18 Mayıs'ta yaptığı açıklamayla, çıkan sızıntı iddialarını doğrulamıştı. Şirket, 2018 yılında 516 bin 954 kullanıcıya ait verilerin sızdırıldığını açıklamıştı. (EKONOMİ SERVİSİ)