Türkan Elçi'den Süleyman Soylu'ya 'faili meçhul' tepkisi: Yerin yüzü çok kirli

Avukat Türkan Elçi, “Bizim dönemimizde faili meçhul yok” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili, “Rahatlık karşısında donarak sadece göğe bakmak istiyor insan, yerin yüzü çok kirli” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Habertürk'te katıldığı programda Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili konuşurken söylediği "Bizim dönemde faili meçhul yok" sözüne avukat Türkan Elçi tepki gösterdi.

Elçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti: “Beş yıldır tartışma programı seyretmedim. Seyredince bir baş ağrısı, kusma isteği. Medyadan gördüğüm kadarıyla Süleyman Soylu ‘Bizim dönemde faili meçhul yok’ demiş. Rahatlık karşısında donarak sadece göğe bakmak istiyor insan, yerin yüzü çok kirli.”

Türkan Elçi'nin eşi Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te Diyarbakır’daki Dört Ayaklı Minare önünde öldürüldü. Beş yıl sonra açılan davada Elçi ailesi ve avukatları, polisler S.T, M.S. ve F.K. ile PKK’li Uğur Yakışır hakkında hazırlanan iddianameye ihmal ve eksiklikler nedeniyle tepki göstermişti. Türkan Elçi, mahkemede okutulmayan mektubunda, "Geçen beş yıl, ölüm hakikatinin acısından hiçbir şey eksiltemezken ne yazık ki ilgili makamların işlenen menfur cinayetin faillerinin bulunması yönündeki isteksizliği, çeşitli kaygı ve saiklerle mağduriyete karşı kayıtsız kalması ve sessizliği yeğlemesi umutlarımızın azalmasına neden olmuştur hâkim bey" demişti. (HABER MERKEZİ)