Türk Telekom, HDP’nin miting mesajını 'faşizm' ifadesini gerekçe göstererek yayınlamadı

HDP'nin, İzmir’de düzenleyeceği miting öncesi “Denizler kazanacak, faşizm kaybedecek” ifadeleri geçen katılım mesajı, "faşizm" kelimesi geçtiği gerekçesiyle Türk Telekom tarafından yayınlanmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri İzmir Gündoğdu Meydanı’nda "Demokrasi için bir nefes" sloganıyla miting organize etti. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın da katılacağı miting öncesi HDP İzmir İl Örgütü, mitinge katılım çağrısı amacıyla mesaj yayınlamak istedi.

Telekomünikasyon şirtket Türk Telekom, İzmir HDP il binasına yapılan saldırıda vefat eden Deniz Poyraz’ı da anan mitinge katılım mesajını, içerisinde “faşizm” ifadesi geçtiği gerekçesiyle yayınlamadı.

'DENİZ POYRAZ’I KATLETMİŞ OLANLARI MI SAVUNUYORSUNUZ?'

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan ve konuyu gündeme getiren HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP’nin mitingi düzenleyen ve katılımcılarının arasında olduğunu belirterek Türk Telekom’un uygulamasına tepki gösterdi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM'deki konuşmasında Türk Telekom'a tepki gösterdi.

HDP İzmir İl Örgütü’nün, “Perşembe günü Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge tüm halkımız davetlidir. Denizler kazanacak, faşizm kaybedecek” mesajının Türk Telekom tarafından içerisinde “faşizm” ibaresi geçtiği gerekçesiyle yayınlamadığını belirten Oluç şunları söyledi:

"Buradaki ‘Deniz’ hatırlarsanız, İzmir il örgütümüzde katledilmiş olan Deniz Poyraz arkadaşımızın ismidir. Bu mesajı Türk Telekom yayınlamayı reddediyor ve diyor ki: ‘Faşizm' kelimesi nedeniyle bu mesajı yayınlamıyoruz.' Yani sormak istiyoruz Türk Telekom’a. ‘Faşizm’ lafı sizi niye rahatsız etti? Deniz Poyraz'ı katletmiş olan bir faşist ve ırkçı zihniyeti kınamaktan, lanetlemekten, bundan niye rahatsızlık duyuyor Türk Telekom da bu mesajı yayınlamıyor? Siz Deniz Poyraz'ı katletmiş olanları mı savunuyorsunuz? O cinayeti mi savunuyorsunuz Türk Telekom? Sormak istiyoruz. Kabul edilebilir bir durum değil; düşünce ve ifade özgürlüğü açısından kabul edilebilir değil, toplantı ve gösteri yürüyüşleri açısından kabul edilebilir değil. Ya, emniyetin, valiliğin izin verdiği bir mitingin duyurusunu Türk Telekom yaptırmıyor. Kınıyoruz ve protesto ediyoruz.”