Türk Tabipleri Birliği baskılara karşı nöbet başlattı

Ankara Tabip Odası’nda bir araya gelen doktorlar, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın serbest bırakılmasını talep ederek ‘baskılara son verilmesi için’ nöbet başlattı.

Google Haberlere Abone ol

Nur Kaplan

ANKARA - Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve bağlı odalar, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması ve TTB ile TMMOB’a yönelik düzenleme hazırlığına karşı harekete geçti.

Tabipler, iktidar kanadından meslek örgütüne yönelik baskı yapıldığını belirterek Ankara Tabip Odası’nda nöbet tutmaya başladı. Tabipler haftada bir gün, “TTB üzerindeki baskılara son verin” sloganıyla bir araya gelecek.

‘HEM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ HEM DE SAĞLIK HAKKI İÇİN MÜCADELEMİZ ESASTIR’

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Onur Erdem, başlatılan nöbetin amacının TTB’ye dönük yükselen saldırıların son bulması ve Fincancı’nın özgürlüğüne kavuşması için olduğunu söyledi.

Erdem, “TTB, pandemi döneminde yaşanan ölümlere karşı ‘yönetemiyorsunuz, tükeniyoruz’ dediği için bu saldırılar başladı. Hem özgürlüğümüz hem de sağlık hakkın için mücadelemiz esastır. Nöbetlerimiz devam edecektir” dedi.

‘SEÇİMLE ALAMADIKLARINI KENDİ YÖNTEMLERİYLE ALMAK İSTİYORLAR’

TTB İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, TTB’ye dönük saldırıların ‘sistematik’ olduğunu, TTB’nin Türkiye’nin en güvenilir kurumları arasında yer aldığını ifade etti. Son yıllarda yükselen hekim hareketinin bastırılmak istendiğini söyleyen Ökten, şöyle devam etti:

“Seçimle alamadıkları yerleri kendi yöntemleriyle almak istiyorlar. TTB’ye açılan davanın iddianamesi hazırlandı. İstanbul mahkemeleri konuyu kabul edecekler mi bilmiyoruz. Her şeye rağmen merkez konseyimiz görevinin başında, her türlü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’deki adalet mekanizmasını biliyoruz, Şebnem hocanın dosyası boştur. Burada verilen mücadele önemli ve değerli. Toplumun geneline yayılarak büyüteceğimize inanıyoruz.”