'Türk Resminin Panoraması' sergisi açılıyor

'Türk Resminin Panoraması' sergisi, 28 Ocak Cumartesi günü Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat'ta izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ''İlklerden Güncele' Türk Resminin Panoraması' sergisi, yeni sanat mekânı Başakşehir Belediyesi Şehir Sanat‘ın açılış etkinliği olarak 28 Ocak Cumartesi günü ziyaretçilerle buluşacak. "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı" etkinliği kapsamında Türkiye resminin 150 yıllık panoramasını özetleyen sergi, Türkiye resim tarihinin ivme kazandığı tüm dönemleri kavramlarla, belgelerle, orijinal eserlerle ayrı ayrı ele alıyor.

Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı proje, bir buçuk asırlık bir süreci kapsıyor. Dört ana epizotta kurgulanan serginin kavramsal bölümleri; “Sanatçılar”, “Sergiler” ve “Kurumlar” üst başlıklarıyla ele alındı. Asker ressamlardan günümüz sanatçı kuşağına, 1800’lerde açılan yurtdışı sergilerinden İstanbul Bienali’ne, Müze Hümayun’dan İstanbul Modern’e gelişim süreçleri birçok alt başlık altında görseller ve belgelerle özetlendi.

Serginin dördüncü bölümünde ise İbrahim Çallı’dan Avni Lifij’e, Mehmet Ali Laga’dan Halil Paşa’ya, Nurullah Berk’den Sabri Berkel’e, Abidin Dino’dan İbrahim Safi’ye, Burhan Doğançay’dan Hüsamettin Koçan’a, Ekrem Kahraman’dan Fevzi Karakoç’a birçok dönem ve günümüz sanatçısının tabloları izleyicilerle buluşacak. Ayrıca dönem videolarından kurgulayarak oluşturulan bir video art da bölüme eşlik edecek.

Sergi, 13 Mart'a kadar pazar hariç her gün 10.00-20.00 saatlerinde görülebilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

.