Turhan Çömez: Erdoğan parti kurulmadan önce de ABD’ye gitti, ben yanındaydım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'ye seçimi kazandıktan sonra gittiğini söylemesinin gerçeği yansıtmadığını belirten Turhan Çömez, "Parti kurulmadan önce gittik, ben yanındaydım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski doktoru ve 22'nci Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretiyle ilgili sözlerine yanıt verdi.

Erdoğan'ın "Biz bir defa ilk seçimi yaptığımızda ve bu seçimden de açık ara büyük bir başarıyla birinci parti olarak çıktıktan sonra gitmiştik" sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Çömez, "Erdoğan nasıl oldu da toplumun gözüne baka baka ben seçildikten sonra gittim dedi. Biz gittik, ben yanındaydım. Parti kurulmadan gittik. Parti kurulduktan sonra da gittik. Seçimden sonra da gittiler ben orada da yoktum" dedi.

TELE1’de Gökmen Karadağ’ın programına konuk olan Çömez, "İcazet" tartışmasını da demokrasiye haksızlık olarak gördüğünü belirterek, "Bir siyasi partinin hele hele dış ilişkilerini güçlendirmesi, bu sadece Amerika için Avrupa Birliği için öyle hatta Körfez ülkeleri için de öyle. Kendini anlatması görüşlerini anlatması bir icazet değil. Yadırganacak bir şey değil" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)