Turgut Altınok seçim çalışmalarına devam ediyor: 'Sosyal yardımı yüzde 10’a çıkaracağız'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok seçim çalışmalarını Çankaya, Etimesgut ve Sincan'da sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok seçim çalışmalarını Çankaya, Etimesgut ve Sincan’da yaşayanlarla buluşarak sürdürdü.

Altınok‘a MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP Ankara Milletvekili Ömer İleri, Cumhur İttifakı Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel, MHP Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı, AK Parti Etimesgut İlçe Başkanı Fuat Yıldırım, MHP Etimesgut İlçe Başkanı Mustafa Demiray ve Kırıkkaleliler Vakfı Başkanı Aytekin Araç eşlik etti.

'YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR'

Etimesgut’ta düzenlenen Kırıkkale Birlik Gecesi’ne katılan Altınok, projelerinin tamamını seçilir seçilmez yerine getireceğini söyledi. Altınok, “Projesi olmayan birisi aday olur mu? ‘Beni belediye başkanı seçerseniz 101 projeyle Ankara’yı dünya başkenti yapacağım' demiş. Yüzde 10’unu gerçekleştirmiş. Verdiği sözlerin yüzde 90’ını yapmamış olan bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Hepiniz göreceksiniz. Eğer 5 yıl sonra biz verdiğimiz sözlerin bırakın doksanını, ellisini, kırkını, altmışını yapsak dahi bize bir daha oy vermeyin. Bizim yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Büyükşehir Belediye Başkanının yapmadıkları da yapmayacaklarının teminatıdır" ifadelerini kullandı.

ARABAŞI ETKİNLİĞİNE KATILDI

Altınok’un bir sonraki adresi Sincan oldu. Turgut Altınok, Sincan Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen Sincan Yozgatlılar Derneği Arabaşı Etkinliği’ne katıldı.

Etkinlikte AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, Cumhur İttifakı Sincan Belediye Başkan Adayı Murat Ercan, MHP Sincan İlçe Başkanı Oğuz Nihat Alkan, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan da yer aldı.

Altınok buradaki konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 4’ünün sosyal yardımlara harcandığını bu oranı yüzde 10’a çıkaracaklarını söyledi. Altınok, “Et yardımı 400 değil 2 bin 500 lira vereceğiz, doğalgaz desteği 1000 lira vereceğiz. Emeklimize 5 bin lira vereceğiz. 15 Nisan’da hesaplarında olacak” diye konuştu.

'ÇANKAYA'DA BİRÇOK OKULA HİZMET GÖTÜRDÜK'

Altınok, Türkiye’nin farklı şehirlerinden göç eden ve Ankara’da ikamet eden vatandaşlarla hemşehri buluşmalarında bir araya geldi.

Altınok buradaki konuşmasında Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde eğitime verdiği desteği anlattı. Bu kapsamda Çankaya’daki birçok okula da hizmet götürdüğünü söyledi. Altınok, “Okullarımız çok hizmetiniz oldu. Cumhuriyet tarihinde okulların kapısından giren belediye, Keçiören Belediyesi. Keçiören’deki bütün okullar hizmet aldığı gibi Çankaya’da 150 okulumuz vardı 100’ünün duvarında şu yazıyordu: ‘Buranın çevre düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılmıştır.’ Bu 100 okulumuzu da ben ziyaret ettim. Yani eğitime ciddi destek verdim. Çocuklarımıza burslar verdim. Onları geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak için okullarımıza laboratuvar, kütüphane, çevre düzenlemesi ne ihtiyaçları varsa verdik veriyoruz. 4 tane üniversitemiz var. Bunların çoğu Keçiören sınırında değil. Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, ODTÜ, tamamında Altınok'un hizmeti var. Bu hizmetleri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimizde de vereceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)