Turan Haste’nin kısa filmi 'Rutubet', Oscar aday adayı listesinde

Santa Barbara Film Festivali’nde ödül kazanan Turan Haste imzalı “Rutubet”, Oscar sertifikasına sahip bu ödülle birlikte, 2024 Akademi Ödülleri’nde kısa film dalında aday adayı olma hakkını kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Turan Haste’nin dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan kısa filmi “Rutubet”, ABD’nin önde gelen festivallerinden Santa Barbara Film Festivali’nde En İyi Kısa Film seçildi. "Rutubet", Oscar sertifikasına sahip bu ödül ile birlikte 2024 Akademi Ödülleri’nde En İyi Kısa Film dalında aday adayı olma şansını yakaladı.

M. Furkan Daşbilek’in senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği “Rutubet”, Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu görevini yapmakta olan öğretmen İshak’ı odağına alıyor. İshak rolünü, Antalya Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü aldığı “Bozkır” (2019) ve “İki Şafak Arasında” (2021) filmleriyle tanınan oyuncu Mücahit Koçak’ın canlandırdığı filmde ayrıca, Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeşilyurt, Baran Salman, Türkyılmaz Sarıkaya da rol alıyor.

Bu yıl 13'üncü Bakü Kısa Film Festivali’nde Turan Haste’ye En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandıran "Rutubet", başrol oyuncusu Mücahit Koçak’a da 23'üncü İzmir Kısa Film Festivali’nde En İyi Oyuncu Ödülü’nü getirmişti. Film, Türkiye’de ilk kez 59'uncu Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde gösterildi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler Turan Haste Rutubet