Tunus’taki ilk Omicron vakası Türkiye'den giden yolcuda tespit edildi

Tunus sağlık yetkilileri, ülkedeki ilk Omicron varyantının Kongolu bir kişide görüldüğünü açıkladı. Bu kişinin ülkeye, İstanbul Havalimanı'ndan uçtuğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Afrika ülkesi Tunus, Güney Afrika Cumhuriyeti üzerinden yayıldığı düşünülen Omicron varyantının ilk vakasının ülkeye Türkiye'den seyahat eden bir yolcuda görüldüğünü açıkladı. Tunus'un Covid-19 kurulundan Dr. Hachemi Louzer, ülkedeki ilk Omicron vakasının İstanbul Havalimanı'ndan Tunus'a giden Kongolu bir yolcuda tespit edildiğini açıkladı.

BİRLİKTE SEYAHAT EDEN KİŞİLER NEGATİF OLMALARINA RAĞMEN KARANTİNADA

23 yaşındaki Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşının, cuma günü İstanbul'dan uçtuğu Tunus Uluslararası Havalimanı'nda yapılan testte pozitif çıktığı ve sonrasında Pastör Kamu Sağlığı Enstitüsü'nde yapılan incelemelerde Omicron varyantı saptandığı belirtildi. Louzer, bu kişiyle birlikte seyahat eden ve aralarında erkek kardeşinin de bulunduğu yolcuların negatif çıkmasına rağmen karantinaya alındığını söyledi.

BELÇİKA DA 'TÜRKİYE BAĞLANTISI' AÇIKLAMIŞTI

Belçika da, Avrupa'da Omicron varyantı tespit eden ilk ülke olmuş ve bu kişinin Mısır'dan Türkiye aktarmalı olarak gelen bir yolcu olduğunu açıklamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Omicron varyantıyla ilgili 3 Aralık Cuma günü yaptığı açıklamada Türkiye'de Omicron varyantına rastlanılmadığını duyurmuştu.

TUNUS'TA 25 BİN KİŞİ ÖLDÜ   

Tunus sağlık yetkilileri, ilk olarak Botswana'da görülen ve dünyaya Güney Afrika'yı seyahat eden kişilerden yayılan Omicron varyantı nedeniyle bazı seyahat kısıtlamaları getirmişti. Korona virüsü salgını nedeniyle siyasi çalkantılara da sahne olan ülkede, son iki ayda aşılama hızlanmıştı. Tunus'ta bugüne dek 25 bin kişi Covid'den öldü. (DIŞ HABERLER)