Tunus'ta yüksek fiyatlar protesto edildi: Said nerede?

Ekonomik krizin ortasındaki Tunus'ta yüzlerce kişi yoksulluk, yüksek fiyatlar ve bazı gıda maddelerinde yaşanan kıtlığı protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enflasyonun yüzde 9'a yaklaştığı Tunus'ta yüzlerce kişi yoksulluk, yüksek fiyatlar ve bazı gıda maddelerinde yaşanan kıtlığı protesto etti. Hükümet politikalarını eleştiren göstericiler, başkentin Douar Hicher semtinde "Kays Said nerede?" sloganları attı.

Ekonomik krizin ortasındaki Tunus, bir süredir Uluslararası Para Fonu (IMF) ile 4 milyar dolarlık finansman için pazarlık yapıyor. Hükümet, finansman konusunda önümüzdeki haftalarda bir anlaşmaya varmayı umuyor. Tunus Merkez Bankası Başkanı Marouan Abassi, geçtiğimiz günlerde Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde IMF ile 2 ila 4 milyar dolar arasında değişen bir kredi anlaşmasına varmayı beklediklerini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Said, 25 Temmuz 2021'de parlamentoyu askıya almış, hükümeti feshetmiş ve milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırmıştı. Said, 22 Eylül 2021'de yeni kararnamelerle yetkilerini genişleterek yürütme organını tamamen kendisine bağlamıştı. Said, 13 Aralık 2021'de açıkladığı 'yol haritası' ile ülkede 25 Temmuz 2022'de anayasa değişikliği referandumuna, 17 Aralık 2022'de ise erken genel seçime gidilmesi kararı almıştı. Said'in anayasa değişikliği önerisine referandumdan "evet" çıkmış, Said'in yetkilerini artıran Anayasa değişikliği önerisi kabul edilmişti. (DIŞ HABERLER)