Tunus açıklarında akaryakıt gemisi battı, dördü Türk yedi mürettebat kurtarıldı

Cuma günü Ekvator Ginesi'nden Malta'ya giden bir ticari yakıt gemisinin Tunus açıklarında kötü hava koşulları nedeniyle battığı, gemide bulunan dördü türk yedi mürettebatın kurtarıldığı öğrenildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki güvenlik kaynağının Reuters'e verdiği bilgilere göre, Ekvator Ginesi'nden Malta'ya giden bir ticari akaryakıt gemisi cuma günü Tunus'un Gabes şehri açıklarında battı. Gemide bulunan dördü Türk yedi mürettebatın kurtarıldığı öğrenildi.

Kaynaklar, geminin bin ton yakıt taşıdığını ve Gabes'in 11.2 kilometre uzağından bir imdat çağrısı gönderdiğini ekledi. Çevre Bakanlığı, olayın nedeninin kötü hava koşulları olduğunu belirterek, suyun gemiye sızdığını ve iki metre yüksekliğe ulaştığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yetkililerin bir çevre felaketini önlemek ve kazanın etkilerini azaltmak için çalıştıkları belirtildi.

Gabes Liman Güvenlik Şubesi tarafından yapılan açıklamada ise kurtarılan mürettebatın dördünün Türk, ikisinin Azerbaycanlı ve bir kişinin de Gürcistan vatandaşı olduğu ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler gemi kazası Tunus