Tünel kazıp hapisten kaçtılar, kendilerini polislerin arasında buldular

Venezuela'da hapishaneden kaçmaya çalışırken önlerine çıkan duvarda küçük bir delik açan 20 tutuklu, karşılarında burada eğitimde olan 30 silahsız polis memurunu buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Venezuela'nın Maracaibo kentinde tünel kazarak hapishaneden kaçmaya çalışan tutuklular, çıktıkları noktada karşılarında eğitimdeki bir grup polis memurunu buldu.

Daily Mail gazetesinin aktardığına göre, hapishaneden kaçan 20 tutuklu, bir duvarda açtıkları küçük delikten çıkmaya çalışırken, duvarın diğer ucunda polis merkezi dışında eğitim yapan 30 kadar silahsız polis memuru vardı. Olay sırasında çekilen, basına yansıyan görüntülerde, polis memurlarının tutuklulara duvardan çıkmaları konusunda yardım ettiği görüldü. Tutuklular ardından hapishaneye geri götürüldü. 

'SADECE VENEZUELA'DA OLUR'

Daha sonra polisin yaptığı açıklamada, 'her şeyin şu anda kontrol altında olduğu' ifade edildi. Polis, kaçma teşebbüsü sırasında hafif yaralanan üç tutuklunun tedaviye ihtiyaç duyduğunu açıkladı. Duvardaki delik dar olduğu için tutuklular çıkarken zorluk yaşamıştı. 

El Sol de Puebla sitesinin aktardığına göre, Venezuela Ulusal Muhafızı, Ulusal Polis Ekipleri, Sivil Koruma ve Ulusal İstihbarat Servisi, durumu yatıştırmak için çağrılmıştı. Maracaibo Belediye Başkanı Rafael Ramírez Colina, olayın yaşandığı 17 Nisan'da yaptığı açıklamada 'huzur ve düzenin yeniden tesis edildiğini' söyledi. Olayın yerel saatle 08.30 sıralarında yaşandığını bildiren Colina, üç kişinin yaralandığını doğruladı. Polis yetkilisi Gustavo Basabe, benzer bir olayın gelecekte tekrar yaşanmaması için olayı soruşturduklarını belirtirken, bölgede yaşayan bir kişi de "(Böyle bir şey) sadece Venezuela'da (olur)" dedi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)