Tuncay Özilhan'ın evinin önünde eylem yapan işçiler gözaltına alındı

Migros’un Kocaeli'nde bulunan deposunda çalışırken ücretsiz izne çıkarılan ve “Kod 29” ile tazminatsız işten atılan işçiler, şirketin sahibi Tuncay Özilhan’ın Beykoz'daki evinin önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pandemi nedeniyle işten çıkarmaların yasak olduğu bir süreçte önce ücretsiz izne çıkarılan ardından “Kod 29” ile işten çıkarılan Migros işçileri, Anadolu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın İstanbul Beykoz’daki evinin önünde basın açıklaması yaptı. Polis grubun dağılmasını istedi. İşçiler haklarını talep ettiklerini, 7-8 yıldır çalışıp da tek kuruş alamadıklarını söyleyerek eylemi sürdürmek istedi. Bunun üzerine polis gruba saldırdı. 

Polisin saldırısı sırasında bazı kadın işçilerin ağladıkları görülürken, bazı işçiler de polise “Parası olan, zengin olanın yanında durmayın haklı olanın yanında durun” sözleri ile tepki gösterdi. 


Bir işçi, “İki aydır kiramı ödeyemiyorum. Bu insanlar kirasını ödeyemiyor parası yok diye kendini mi yaksın! Burada bu şirkette 6-8 yıl çalışanlar var. Haklarımızı getirsinler. Sizler de işçi emekçi çocuklarısınız bize neden böyle davranıyorsunuz? Terörist miyiz biz? Yazıklar olsun” dedi.

Polisin 22 işçiyi gözaltına aldığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)