Tunç Soyer'den Sayıştay yasağına tepki: Pes artık

Sayıştay İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflerden ürün alımını durdurduğunu açıkladı. Karara tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Ürün alımımız durduruldu, pes artık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üretici kooperatiflerinden Büyükşehir’in ürün almasının Sayıştay kararı ile durdurulduğunu açıkladı.

Soyer, "Pes artık! Kooperatiflerimizden ürün alımımız Sayıştay kararıyla durduruldu! Beş yıldır yolumuza çok taş koydunuz. Kötülük yumaklarınız büyüdü büyüdü öyle bir hale geldi ki iş şimdi köylülerimizi, üreticilerimizi rızkından etmeye geldi" ifadelerini kullandı.

Soyer kararı ‘’Başka Bir Tarım politikasına darbe’’ olarak niteleyerek şu açıklamaları yaptı:

"Bugün üzücü bir gelişmeyi paylaşmak için bir aradayız. Sayıştay başkanlığı 2022 yılında belediyemizde Sayıştay denetçileri tarafından yapılan dış denetim sonucunda bir denetim raporu düzenledi ve bu rapor Büyükşehir’e gönderildi. Raporda Büyükşehir tarafında yapılan kooperatif mal alımlarının 4734 sayılı kamu ihale kanunun istisnalar başlıklı 3a maddesi kapsamında olmadığı gibi temel ilkelere uygun olarak açık ihale usulü yapılması gerektiğine kesin raporla tarafımıza bildirilmiştir.

Bu kapsamda 16.11.2023 tarihinden itibaren kooperatiflerden işlenmiş ürün alımı gerçekleştirilemeyeceği ve açık ihale usulü ile mal alımının gerçekleştirileceği görülmektedir." (HABER MERKEZİ)