Tunç Soyer'den İzmir'e 250 milyon dolar kredi açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Bankası ile 250 milyon dolarlık hızlı finansman çözümü için anlaşmaya varmak üzere olunduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya Bankası üst düzey yöneticileri ile görüşme yaparak yaşlı bakımından, atık yönetimine, ulaşımdan, akıllı kent uygulamalarına kadar iyi uygulamalar geliştirecek pilot çalışmaları İzmir’de yapmak üzere el sıkıştıklarını ifade etti. İmzaların henüz atılmadığını belirten Soyer, söz konusu krediyi çok düşük faizli 5 yıl ödemesiz, 30 yıl vadeyle İzmir'e kazandırmak üzere olduklarını kaydetti. 

KREDİYLE DEPREMZEDELER GÜVENLİ EV SAHİBİ OLACAK

Daha önce İZSU’nun projeleri için 34 milyon dolarlık yatırım kredisini İzmir'e getirdiklerini hatırlatan Soyer, 250 milyon dolarlık krediyle 30 Ekim depreminin ardından orta hasar gören binaların yeniden yapılacağını söyledi. “Bu kaynak binlerce mağdur vatandaşımıza güvenli ev sahibi olması için kullandırılacak. Kredinin bir kısmı ise sel felaketlerini önlemek ve körfezi temizlemek için inşa ettiğimiz yağmur suyu ayrıştırma sistemlerine aktarılacak" diye konuşan Soyer, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın doğrudan katıldığı kredi müzakerelerinin önümüzdeki aylarda sonuçlanmasını beklediklerini belirtti. Herkesin katkısını alacak şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Soyer, “Devlet babaysa, belediye anadır” şeklinde konuştu. 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasıyla 42 milyon liranın üzerinde para toplandığını anımsatarak, depremzedelerin uygun ödeme koşullarıyla konut sahibi olabilmesi için projeler geliştirdiklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)