Tunç Soyer'den deprem bölgesi izlenimi: Büyük dram var, devlet yok

Deprem bölgesinden dönen Tunç Soyer, "Binlercesi enkaz altında. Ama enkaz altında olmayanların sürdürmek zorunda oldukları hayat var. Sürdüremiyorlar. Çünkü devlet yok” dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Maraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgelerini ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu sabah İzmir'e döndü. Soyer, yardımların toplandığı Fuar İzmir ve Kültürpark'ta izlenimlerini aktardı. Bölgeden bu sabah döndüğünü ve Adana, İskenderun, Samandağ, Defne, Arsuz, Maraş, Adıyaman Urfa'da bin kilometre boyunca çok büyük bir felaketin manzarasıyla karşılaştıklarını söyleyen Soyer, "İzmir’de bir deprem yaşadık. Belki onun yüz misli belki daha büyüğü. Su, elektrik, doğalgaz, ekmek yok. Gerçekten büyük bir felaket. Sabaha karşı 4’te olduğu için depreme insanlar yataklarında yakalandılar. O yüzden kurtarılanların hepsinin ayakları çıplak. Aynı zamanda büyük bir organizasyon sorunu var. Özellikle Hatay’da devleti görmedik. Devlet eğer üniformayla varlığını gösteriyorsa Polis, asker, AFAD mensubu hiç kimse yoktu. Tek sözcükle, geç kalındı, çok geç kalındı" dedi.

'DEVLET YOK'

Büyük bir insanlık dramı yaşandığını ve dayanışmanın çok güçlü bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Soyer, "Bugün televizyonlar kurtarılan canların haberlerini paylaşıyorlar ama mesele bundan ibaret değil. Binlercesi enkaz altında. Ama enkaz altında olmayanların sürdürmek zorunda oldukları hayat var. Sürdüremiyorlar. Çünkü devlet yok. İki yaşında evladı aç olduğu için kar suyundan mama yapan anne ve hastalanan çocuğun götüremediği hastaneler... Büyük bir insanlık dramı var. İnsanlarımız muazzam bir duyarlılık gösteriyorlar. Çok güçlü bir şekilde desteği sürdürmemiz lazım. Öyle bir hafta, üç hafta değil. Daha uzun soluklu bir dayanışma bizi bekliyor. Bunun için yapacağımız çok şey var. Bugünden itibaren İzmir'de yeni bir organizasyonu başlatacağız. Zamana karşı yarışı sürdürmek zorundayız. Biz o umudu yaşatacağız" ifadelerini kullandı. (DUVAR)