Tunç Soyer: Köy tiyatrolarını İzmir’de buluşturmak istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Şenliği’nin kapanışında konuşan Tunç Soyer, "Bu festival, Türkiye’yi sanatla daha da güzelleştirecek, barışı, sevgiyi, emeği daha da güçlendirecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Köy Tiyatroları Şenliği’nin finali, Ulamış Köy Tiyatrosu’nun ‘Kasabanın Hanımları’ adlı oyunuyla gerçekleşti. Oyunun ardından şenliğe katılan Urla’nın Barbaros Köy Tiyatrosu, Çeşme’nin Reisdere Köy Tiyatrosu, Güzelbahçe’nin Yelki Köy Tiyatrosu oyuncuları ve tiyatro eğitmenleri dans performanslarıyla sahneye geldi.

Birgün'ün haberine göre, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İlk günden beri söylüyorum. İzmir sanatı tüketen, aynı zamanda da üreten bir şehir olmalı. Nasıl üretecek? Önce bu kadim kültürü yeşerten köyler üretecek. Seferihisar’da serpiştirdiğimiz bu tohumların sadece İzmir’de değil, tüm Türkiye’de yeşermesini istiyoruz. Bunun için sanatın başkenti İzmir’in ev sahipliğinde Türkiye’nin dört bir yanındaki köy tiyatrolarımızı buluşturacak bir Köy Tiyatroları Festivali’ni hayata geçirmek istiyoruz. Bu festival, Türkiye’yi sanatla daha da güzelleştirecek, barışı, sevgiyi, emeği daha da güçlendirecek” dedi.

Tiyatro yönetmeni Vedat Murat Güzel de “İzmir’in köylerinde kültür var, zenginlik var. Tüm bunların ortaya çıkması, değerini bulması ancak değerli bir başkanla mümkün olabiliyor. Emeğe, kadına, çocuğa, köylüye 10 yıl boyunca ne kadar emek verdiğini gözlemledim. Ne mutlu İzmir’e. Seferihisar’da başlayan hikâye, İzmir’in bütün ilçelerine yayılsın diye başkanımızın ricasıyla ilçelerde eğitimlere başladık. Eğitim alanlar büyük bir başarıyla çalıştılar. Çoğu hayatında tiyatroya bile gitmemişti. Tarlada yoğun zamanlarından artırarak emek verdiler, beş aydan kısa bir sürede ikinci kez sahne aldılar. Çok keyifli bir süreç oldu” şeklinde konuştu.