TÜMTİS İstanbul 1 No'lu Şube kongresini gerçekleştirdi

Kongrede Ersin Türkmen yeniden TÜMTİS İstanbul 1 No'lu Şube Başkanlığı'na seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜMTİS İstanbul 1 No’lu Şube’nin 5. Olağan Genel Kurulu, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçim sonucunda Ersin Türkmen yeniden şube başkanlığına, Murat Küçükşahin şube sekreterliğine, Levent Akbaba ise mali sekreterliğe seçildi. 

TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk kongrede yaptığı konuşmada savaşlar, ekonomik krizler ve salgın hastalıklar nedeniyle emekçilerin zor günlerden geçtiğini söyledi. Savaştan kaçanların mülteci olarak sığındıkları ülkelerde düşük ücretlerle günde 12-14 saat çalışarak sömürü koşullarında ve karın tokluğuna bir hayat sürdürmeye çalıştıklarını anlatan Öztürk "Biz emekçilerin, dünyanın neresinde olursa olsun bu haksız, hukuksuz, insan canını hiçe sayan savaşlara karşı barışı, emekçilerin kardeşliğini mutlaka savunmamız gerekir" dedi. 

'KAZANIMLARI KORUMA ZORUNLULUĞU VAR'

Öztürk, durmak bilmeyen enflasyon nedeniyle emekçilerin yaşamlarının giderek zorlaştığını, temel gıda ve hizmet alımlarına yapılan zamlar nedeniyle geçinemez duruma geldiklerini; bu durumun toplu sözleşmelerde alınan kazanımları da anlamsız hale getirdiğini; enflasyonun yüzde 16’larda olduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşmelerin üzerinden daha birkaç ay geçmeden resmi enflasyonun yüzde 70’lere dayanarak kazanımları bir anda anlamsızlaştırdığını; günümüzün gelişmiş olanakları içerisinde emekçilerin refah düzeyinin artması beklenirken gün geçtikçe yoksullaştığı değerlendirmesinde bulundu. "Kazanımları koruma ve büyütme zorunluluğumuz var" diyen Öztürk,  içinde bulunulan ekonomik ortamdan çıkışın da işçi ve emekçilerin birleşik örgütlü mücadelesiyle mümkün olacağını ifade etti. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler tümtis kongre seçim