Tüm okullarda yarın 'bayrak töreni' yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılarak, İstiklal Marşı okunacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, pandemi nedeniyle bir süredir okullarda her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı 'yan yana' İstiklal Marşı okunamadığı belirtildi. Uzaktan eğitim sürecinde her pazartesi TRT EBA Televizyonu yayınlarına İstiklal Marşı’yla başlandığı belirtilen açıklamada, 11 Ocak Pazartesi günü ise tüm okulların bahçesinde bayrak töreni yapılacağı ifade edildi. 

OKULLARDAKİ TÖRENE YÖNETİCİLER KATILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il yöneticilerinden tüm okullarda yarın saat 10.00’da yöneticiler ve hâlihazırda görevli personelin de katılımıyla bayrak töreni yapılmasını istedi. Selçuk ayrıca öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere de bulundukları yerden İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunulmasını talep etti.

EBA'DAN YAYINLANACAK

MEB'den konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı’mızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım.
11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı’mız okunacak.
Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00’da İstiklal Marşı’mız yayımlanacak.
(DUVAR)