TÜGVA'dan ev tipi örgütlenme

Metin Cihan'ın paylaştığı yeni belgelerde, TÜGVA evlerinin kuralları sıralandı. Kadın giriş çıkışının yasak olduğu evlerin bütün giderleri TÜGVA'ya ait.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ilgili yeni iddialar gündemde. Kamu kaynaklarının vakfa aktarılması, torpil ve yurt tahsislerinin yanı sıra, Metin Cihan'ın paylaştığı belgelerde TÜGVA'nın evlerde örgütlenme çalışması yaptığı iddia edildi. Yurt gibi barınma alanlarının dışında ayrıca yalnızca erkek öğrenciler için planlanmış TÜGVA evleri olduğu ortaya çıktı.

TÜGVA EVLERİNE KADINLARIN GİRİŞ ÇIKIŞI YASAK

"Ev Müfredatı" isimli dosyada TÜGVA evlerinde eğitim içerikleri ve kuralları yer aldı. TÜGVA evlerinde kalan öğrencilerin, özenle seçilmesi gerektiği belirtilirken; evde namazların cemaatle kılınması "olmazsa olmaz" olarak belirtildi: "Okullarda iletişim içerisinde bulunduğumuz ve vakfa kazandırmak istediğimiz kardeşlerimiz için haftada bir gün evlerde eğitim amaçlı sohbet programı düzenlenir."

Bahse konu TÜGVA evlerinin, bir ev sorumlusunun olacağı ve evde kalan diğer öğrencilerden iki kişi belirlenerek bir yönetim oluşturulacağı ifade edildi. Kadınların giriş çıkışının yasaklandığı evlerde, televizyon bulundurulması ve şahsi bilgisayarlarla "genel ahlak kurallarına aykırı filmler" seyredilmesi de yasaklar arasında.

'EVLER GÖZ ÖNÜNDE OLMAMALI'

Evlerin mali yapısı, konumu, fiziki yapısı ve yerleşim planına göre ayrıldığı şemada, buralarda kalacak kişilerin öğrencilerden oluşması nedeniyle açılacak evlerin toplu taşıma araçlarına yakın olması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca açılacak evlerin, bulundukları binanın ya giriş ya en üst katında olması dikkat çekti. Buna gerekçe olarak ise şu ifadeler gösterildi; "Söz konusu evlere giriş çıkışların fazla olacağı düşünüldüğünde, evin bulunduğu kat tercihi önem arz etmektedir, evler fazla göz önünde bulunmamalı..."

'BÜTÜN GİDERLERİ TÜGVA KARŞILIYOR'

Bu evlerde kalacak öğrencilerin ev içi idaresinden sorumlu kişiye TÜGVA'nın verdiği bursun bağlanacağı anlatılan şemada, başka ödeme yapılmayacağı fakat kira, elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, internet ve temel gıda giderlerinin vakıf tarafından karşılanacağı ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

Etiketler TÜGVA Metin Cihan