Tuğrul Türkeş kimdir?

Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş, AK Parti'den Ankara milletvekili seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Ankara 1. Bölge 1. Sıra Adayı Tuğrul Türkeş, 14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçildi.

1 Aralık 1954 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Yıldırım Tuğrul Türkeş, ekonomist ve siyasetçi kimlikleri ile bilinir. Yıldırım Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğludur. Yıldırım Tuğrul Türkeş, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yıldırım Tuğrul Türkeş, TED Ankara Koleji'nden mezun olmuştur. Daha sonra  Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde 2 yıl mimarlık okumuştur. Ardından Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirmiştir.

Yıldırım Tuğrul Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın danışmanlığı yaptı. Aynı zamanda Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Son Havadis, Akşam ve Yeni Harman gazetelerinde köşe yazarlığı görevlerinde bulunmuştur.

Babası Alparslan Türkeş öldükten sonra 1997 yılında MHP Genel Başkanı adayı oldu. Seçimin ilk aşamasında en yüksek oyu aldı ancak seçilmek için yeterli oyu alamadı. İkinci aşamada ise Devlet Bahçeli'yi desteklemek için adaylıktan çekildi.

Türkeş, Bahçeli genel başkan seçilince MHP'den ayrıldı. Daha sonra ATP kurucu üyeleri arasında yer almıştır. 2002 seçimlerinde DYP ile seçim ittifakı yapan Türkeş, Kayseri'den milletvekili adayı oldu ancak barajı geçemedikleri için milletvekillerini kaybetti. Daha sonra da ATP'den ayrıldı.

2007 seçimlerinde Türkeş, MHP'den milletvekili adayı oldu ve seçildi. 2011 ve 2015 seçimlerinde de Meclis'te yer aldı. 5 Eylül 2015 tarihinde seçim sürecinde yaşanan problemler dolayısıyla MHP'den ihraç edilen Yıldırım Tuğrul Türkeş, AK Parti'ye katıldı. Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti'den meclise girdi. 64. ve 65. Hükümette başbakan yardımcısı oldu. 2018 genel seçimlerinde Ankara'dan milletvekili oldu.

Türkeş'in kardeşi Ayyüce Türkeş de İYİ Parti'den Adana milletvekili olarak seçildi. (HABER MERKEZİ)