TÜBİTAK, sahte belge inceleme cihazı geliştirdi

TÜBİTAK, sahte para ve dolandırıcılık gibi adli olayların aydınlatılmasında kullanılacak yeni nesil doküman inceleme cihazı geliştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojileri Araştırma Merkezi'nce (BİLGEM) geliştirilen yeni nesil doküman inceleme cihazı 'FORDEX', sahte para ve dolandırıcılık gibi adli olayların aydınlatılmasında kullanılacak. Cihaz, 1 ay sonra Emniyet Genel Müdürlüğü başta olmak üzere birçok resmi kurumda kullanıma girecek.

DHA’nın haberine göre; cihaz, belgenin aslına uygun olup almadığını kısa sürede ve etkin şekilde tespit edebiliyor. Cihaz, polis ve jandarma bölgesinde sahte para ve dolandırıcılık gibi olayların aydınlatılmasında kullanılacak. Ayrıca diğer resmi kurumlarda ve kulüplerde de doküman incelemelerinde kullanılabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'nda test çalışmaları süren cihazın 1 ay sonra kullanıma girmesi bekleniyor.

Cihazın kullanılacağı Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'nda Şube Müdürü İsmail Şahin, " Diğer ithal cihazlardan teknolojik anlamda daha hızlı ve etkin sonuç veriyor. Hedefimiz suç ve suçlarla mücadelede daha etkin daha verimli sonuç elde etmek. Avrupa, Amerika, İngiltere’de geliştirilen ürünlerle bizim ürünlerimiz şu an rakip pozisyonda" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler tübitak sahte belge