TTB'den korona virüsü açıklaması: Önlem alınmalı

Türk Tabipleri Birliği son dönemde artan korona virüsü vakalarıyla ilgili açıklama yaptı: "Kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği, Mahmtuoğlu'nun ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter'dan yaptığı açıklamada TTB şu ifadelere yer verdi: "COVID-19 PCR testi negatif olmakla birlikte klinik ve radyolojik olarak COVID-19 ile uyumlu vakalarla karşı karşıya kalınma sıklığı artış göstermektedir. Adana Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, COVID-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Meslektaşımızın yakınlarına başsağlığı diliyor ve tekrarlıyoruz: Eris varyantına karşı koruyuculuğu yüksek aşıların kullanıma girmesine yönelik girişimler en kısa sürede yapılmalı; el yıkama alışkanlığının korunması, kamusal alanların temizliğinin sağlanması, kapalı ve kalabalık alanlarda ve sağlık kurumlarında maske kullanılması, doğru bilgilerin şeffaf bir biçimde paylaşılması gibi halk sağlığı önlemleri alınmalıdır. Unutmayalım; kapalı ortamlarda maske, bizi ve sevdiklerimizi koruyacaktır." (HABER MERKEZİ)