TTB ve sendikalardan İkizderelilere destek ziyareti

TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve KESK'e bağlı sendika temsilcileri, İkizdere’ye giderek köylülere destek verdi. Görevliler, heyetin ç̧alışma alanına girmesine izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

RİZE - Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına karşı, bölge halkının başlattığı mücadelenin 33. gününde TTB üyesi hekimlerden ve KESK’e bağlı sendikalar oluşan bir heyet bölgeye gitti. Günlerdir mücadele veren köylülerle sohbet edip sorunlarını dinleyen heyet, taş ocağı için yapılan yol çalışmasını yerinde incelemek istedi. Ancak demir kapıdaki görevliler heyetin geçişine izin vermedi.

‘BU, BİR YAŞAM HAKKI MÜCADELESİ’

TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı yaptığı açıklamada, "Buraya geldiğimizde bu doğayı neden korumak gerektiğini görüyoruz. Sadece insanların değil, tüm canlıların yaşam alanlarını korumaya ihtiyacımız var. Hepimizin var olabilmesi, yaşayabilmesi için veriliyor bu mücadele. Yaşam alanlarımız bir bir elimizden alınmaya çalışılıyor. Tüketip, yok edip arkalarına bile bakmadan çekip gidiyorlar. Her şeyi para olarak görüyorlar ve burada sizler kalıyorsunuz. O yüzden bu mücadele çok kıymetli. Çünkü bu, bir yaşam hakkı mücadelesi" dedi.

Köylülere, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve KESK MYK üyesi İlan Yiğit, Eğitim Sen MYK Üyesi İkram Atabey, Ahmet Karagöz, SES MYK Üyesi Selma Atabey, TÜMBELSEN’den Nafize Tosu, ESM MYK’den Özlem Apaydın, BES MYK İsmet Temel, Tarım Orman Kam Sen’den Ahmet Keleş ve Dostcan Şakar, Yapı Yol Sen MYK’den Ali Yaşar Karadeniz, BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, Trabzon Eğitim-Sen Şube Başkanı Engin Nur ve Rize Eğitim-Sen Şube Başkanı Ercan Özay ziyaret ederek destek verdi. (DUVAR)