TSK'de 'FETÖ' operasyonu: 214 gözaltı kararı

İzmir merkezli operasyonda, TSK'deki FETÖ yapılanması içinde oldukları iddiasıyla 214 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Semih Terzi'nin oğlu da gözaltı listesinde.

(Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) yeni bir 'FETÖ' operasyonu başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 44'ü muvazzaf 69 asker ile 145’i darbe girişimi sonrası ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi, toplam 214 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon 40 il ve Kıbrıs'ta düzenlendi.

Şüphelilerin 1'inin albay, 1'inin yarbay, 7'sinin yüzbaşı, 7’sinin üsteğmen, 7’sinin teğmen, 41’inin astsubay, 5’inin uzman çavuş rütbesinde olduğu öğrenildi. Gözaltı kararı bulunanlar arasında, darbeci generallerden olduğu belirtilen ve 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir tarafından vurularak öldürülen Semih Terzi'nin oğlu askeri okul öğrencisi Faruk Terzi'nin de bulunduğu öğrenildi.

ByLOCK OPERASYONU: 15 GÖZALTI KARARI

Bugün bir başka 'FETÖ' operasyonu ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlendi. ByLock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle Jandarma Genel Komutanlığı'nda görevli bir üsteğmen ve uzman çavuş ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir uzman çavuşun da bulunduğu 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. (AA)

Etiketler TSK fetö gözaltı