Trump'tan 'küçük harfle' kandırmaca: Bağışla seçim borcunu kapatacak

ABD'de yenilgiyi kabul etmeyen Başkan Donald Trump, 'hile yapıldığını' iddia ettiği seçimlere itiraz için bağış sayfası açtı. Ancak GoFundMe sitesi üzerinden toplanan paranın 'itiraz sürecinde kullanılacağı' belirtilse de, daha küçük harflerle yazılan bölümde 'bağışların yarısının Trump'ın seçim borçlarını ödemek için harcanacağı' kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 3 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinde hiçbir kanıt sunmadan 'hile yapıldığını' iddia eden Başkan Donald Trump, GoFundMe sitesi üzerinden 'Seçim Savunma Fonu' başlığı altında bağış toplamaya başladı. Ancak toplanan paranın seçim sonucuna itiraz etmek için kullanılacağı belirtilen sayfanın ilerleyen bölümünde, daha küçük harflerle, 'bağışların yarısının Trump'ın seçim borçlarını ödemek için harcanacağı' kaydedildi.

YÜZDE 50'SİYLE TRUMP'IN BORÇLARI ÖDENECEK

GoFundMe sayfasında, Trump'ın kişisel fonu ve Cumhuriyetçi parti ile ortaklaşa oluşturduğu fona bağış yapılabileceği belirtilirken, her iki fona yapılan bağışların da başkanlık seçimi sonuçlarına itiraz etmek için kullanılacağı aktarılıyor. Ancak sayfada yer alan 'küçük' bir detay, medyanın gözünden kaçmadı. "Başkan Trump'ın, seçimin bütünlüğünü koruyacak kaynaklarıa sahip olduğumuzdan emin olmak için SİZLERİN adım atmasına ihtiyacı var" denilen sayfada, daha ince karakterle yazılan ifadelerde, toplanan bağışların yüzde 50'sinin Trump'ın seçim kampanyası borçlarını ödemek için kullanılacağı belirtildi. 

BÜYÜK BİR KISMI CUMHURİYETÇİ PARTİ'YE GİDECEK

Cumhuriyetçi Parti'yle ortak fona yapılacak bağışların büyük bir kısmının ise itiraz sürecinden ziyade seçim kampanyasını destekleyen siyasi çalışma komitesi ile Cumhuriyetçi Parti'ye gideceği ifade edildi.

MESAJLA BAĞIŞ TALEBİ

Seçim kampanyası için yaklaşık 1.6 milyar dolar harcayan Trump ve ekibinin, seçmenlere mesaj atarak bağış talebinde bulunduğu da kaydedildi. Bazı kişiler, günde neredeyse 30 mesaj geldiğini söyleyerek şikayet etti. (DIŞ HABERLER)