Trump'tan federal çalışanlara teklif: İstifa edene 7 maaş verilecek

Personel Yönetim Ofisi tarafından federal çalışanlara gönderilen e-postada, 6 Şubat'a kadar istifa etmeleri halinde 7 aylık maaşları tutarında tazminat ödeneceği belirtildi.

Trump'tan federal çalışanlara teklif: İstifa edene 7 maaş verilecek
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Donald Trump hükümetinin, 6 Şubat'a kadar işlerinden ayrılacak tüm federal çalışanlara 7 aylık maaş tutarında tazminat teklif eden e-posta gönderdiği bildirildi. ABD'de federal hükümetin insan kaynakları kurumu olan Personel Yönetim Ofisi (OPM), konuya ilişkin tüm çalışanlara e-posta yoluyla bir not gönderdi.

AA'nın aktardığına göre notta, 6 Şubat'a kadar görevlerinden kendi istekleriyle ayrılacak tüm federal çalışanlara 7 aylık maaşları tutarında tazminat ödeneceği ifade edildi.

EVDEN ÇALIŞANLARA 'OFİSE DÖNÜN' ÇAĞRISI

Covid-19'dan bu yana uzaktan çalışan federal çalışanların büyük çoğunluğunun haftanın 5 günü fiziksel olarak ofislerine dönmeleri gerektiği belirtilen notta, "Yasa dışı davranışlarda bulunan ya da diğer suiistimallere karışan çalışanlara, fesih de dahil soruşturma için öncelik verilecektir" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan e-postada, 7 aylık maaş tutarındaki tazminattan faydalanmak isteyenler için "ertelenmiş istifa mektubu" da yer alıyor.

Trump, göreve gelmesinin ardından federal hükümet çalışanlarının, ofislerine tam zamanlı şekilde dönmelerini gerektiren kararnameyi imzalamıştı.

(ANADOLU AJANSI)