Trump'tan en yakın rakibine 'aday olmama' uyarısı: Oyları bölme

Trump, Cumhuriyetçi Parti'deki rakibi Florida Valisi Ron DeSantis'e çağrı yaptı: Partiyi bölecek olan başkan adayı olma kararını alırsa bir daha asla başarılı bir aday olamayacağına inanıyorum.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin hakkında ceza davası açılan ilk başkanı olan Donald Trump, seçimlerde partisinden rakibi olması beklenen Florida Valisi Ron DeSantis'e "aday olma" uyarısı yaptı.

Kendi kurduğu sosyal medya platformu TruthSocial'da yaptığı paylaşımda Trump, 2024 başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den aday olması beklenen Florida Valisi DeSantis'e yüklendi: "Ron DeSantis, en hafif tabirle, benim karşımda anketlerde pek iyi durumda olmayan genç bir adam. Eğer yalnızca Cumhuriyetçi Parti'ye zarar verecek ve bir şekilde (partiyi) bölecek olan başkan adayı olma kararını alırsa, el üstünde tutulan ve değerli MAGA oylarını kaybedeceğine ve bir daha asla başarılı bir aday olamayacağına inanıyorum. Florida seçmenlerinin varsaydığı gibi vali olarak kalırsa, bu tamamen farklı bir durum olur. Sadece söylüyorum. Ama kim bilir?"

Morning Consult tarafından 3 Nisan'da düzenlenen ankette, katılımcıların yüzde 55'i Trump'a, yüzde 26'sı ise en yakın rakibi DeSantis'e oy vereceğini belirtmişti. Trump, ocak ayında düzenlenen ankette ise DeSantis'in 17 puan önünde çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)