Trump'ın üst düzey danışmanı Miller koronaya yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın üst düzey danışmanlarından Stephen Miller, Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurdu. Son günlerde uzaktan çalıştığını dile getiren Miller, karantinada olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın korona virüsüne yakalandığını açıklamasının ardından Beyaz Saray'da vaka artışı devam ederken, Trump'ın üst düzey danışmanlarından Stephen Miller'ın da Covid-19 testi pozitif çıktı. Son birkaç gündür uzaktan çalıştığını söyleyen Miller, dün yaptırdığı korona testinin pozitif çıktığını duyurdu.

"Son beş gündür uzaktan çalışıyorum ve kendimi izole ediyorum. Düne kadar yaptırdığı bütün testler negatif çıktı" diyen Miller, karantinada olduğunu dile getirdi.

Trump'ın Covid-19'a yakalandığını açıklamasından günler önce Miller, testi pozitif çıkan danışmanlardan Hope Hicks'le beraber başkanlık helipokteri Marine One'a binerken görüntülenmişti. Başkan Yardımcısı Mike Pence'in basın danışmanı olan eşi Katie Miller da bu yılın başında virüse yakalanmıştı.

ABD Başkanı'nın göçmen politikaları konusunda kıdemli bir danışmanı olan Miller, göçmen karşıtı ve beyaz üstünlükçü söylemleriyle tanınıyor. Miller aynı zamanda, Trump yönetiminin göçmenlere karşı 'sıfır tolerans' uygulamasının mimarlarından. (DIŞ HABERLER)