Trump'ın gafları ortaya saçıldı: Erdoğan'a Geceyarısı Ekspresi'ni sormuş

Donald Trump'ın gaflarının aktarıldığı kitaptan yeni parçalar yayımlandı. Buna göre Trump, Erdoğan'la görüşmesinde Geceyarısı Ekpresi'ni sordu; Macron'dan '55 kiloluk hiddet' diye söz etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın, çeşitli liderlerle yaptığı görüşmelerde kırdığı potlar ortaya saçılmaya devam ediyor. Buna göre Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde durduk yere Geceyarısı Ekspresi isimli filmden söz etti; Hindistan Başbakanı İmran Han'a ülkesindeki evsizlerle ilgili bir gaf yaptı; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u da 'ödlek' olarak niteledi. 

Eski Beyaz Saray Sözcüsü ve Trump'ın eşi Melania Trump'ın eski özel kalem müdürü Stephanie Grisham, 'Sorularınızı Şimdi Alabilirim' isimli yeni yayımlanacak kitabında, Trump'ın liderlerle görüşmelerindeki gaflarını anlattı.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMEDE GECEYARISI EKSPRESİ'Nİ SORDU

 

Yayımlanması öncesi bazı bölümler aktaran The Guardian gazetesine göre kitapta, Trump'ın Erdoğan'la görüşmelerinden birinde yaşanan 'tuhaf' anlardan biri anlatılıyor. Buna göre Trump görüşme sırasında durduk yere, bir ABD vatandaşının Türkiye'de cezaevinde işkence görmesini konu alan Oliver Stone imzalı filmi gündeme getirerek, "Herhangi biriniz Geceyarısı Ekspresi'bi izlediniz mi?" diye soruverdi. Ardından da, "O sizin için biraz karanlık bir film" dedi. Kitapta, "Heyetten pek az tepki geldi; belki birkaç kibarca kıkırdama... Sonra sohbet, sanki ABD başkanı pat diye böyle bir şey dememiş gibi devam etti" ifadeleri kullanıldı.

'HİNDİSTAN EVSİZLERİYLE BANA KALİFORNİYA'YI HATIRLATIYOR'

Kitaba göre Trump, Pakistan Başbakanı İmran Han ile görüşmesinde "Hindistan'ın bütün evsizleriyle, kendisine Kaliforniya'yı hatırlattığını" söyledi. Trump başkanlığı sırasında, Kaliforniya eyaletinin göçmenlerin haklarını savunan Demokrat Partili yönetimiyle didişmişti. 

'MACRON 55 KİLOLUK HİDDETTEN İBARET'

Kitapta Trump'ın "genel olarak Avrupalı liderleri pek sevmediği" yorumu yapılırken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için "O ödlek bir adam. 120 poundluk (yaklaşık 55 kilo) bir hiddetten ibaret" dediği öne sürüldü.  

'RUH İKİZİ JOHNSON'

Trump'ın bir 'Alman düşmanı' olarak tanımlandığı kitapta, 'ruh ikizini' ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson'da bulduğu belirtiliyor. Kitapta Johnson'dan 'Trump'ın tolere ediyor göründüğü az sayıdaki Avrupa liderinden biri' diye söz edildi; "Çılgın saçlı bu iki tıknaz adam arasındaki sohbetler 'rastgele' sözcüğünü yeniden tanımladı" denilerek şöyle devam edildi: "Johsnon bir defasında bize kahvaltıda, Avustralya'nın örümcek, yılan, timsah ve kangurularıyla en ölümcül ülke olduğunu söyledi. Sonra ikisi, kanguruların ne kadar güçlü olduğu konusunda uzun uzun konuştu."

KAHVALTIDA SAFRA KESESİ SOHBETİ

Kitaba göre Trump ve Johnson, yakın zamanda ameliyat olan ve safra kesesini aldırdığı düşünülen bir siyasetçi hakkında da konuştular. Johnson'ın kahvaltıda yumurta ve sosis yediği sırada "Yeni bir safra kesesi nakledebiliyorlar mı? Ben safra kesesinin ne işe yaradığını bilmiyorum" dediği; Trump'ın da "Alkolle bir ilgisi var" yanıtını verdiği belirtildi.

Hafta başında kitabın bazı bölümlerini aktaran Washington Post gazetesi de, Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki bir görüşmenin ayrıntılarına yer vermişti. Buna göre Trump, 2019'da Japonya'da görüştüğü Putin'e, basın mensuplarının karşısına çıkmadan önce "Sana birkaç dakika sert davranacağım. Ama bu, kameralar için. Onlar çıktıktan sonra konuşuruz. Beni anladın mı?" dedi. (DIŞ HABERLER)