Trump’ın avukatı Giuliani’nin lisansı askıya alındı

Donald Trump'ın, kongre baskını öncesi mitingde konuşma yapan kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin avukatlık lisansı askıya alındı. Mahkeme, Giuliani'nin yalanlarla halkı kışkırttığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani’nin lisansı askıya alındı. 

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, New York Temyiz Mahkemesi aynı zamanda eski ABD Başkanı Donald Trump’ın avukatı olan Giuliani’yi, seçim döneminde kullandığı yanlış beyanları nedeniyle halkı yanıltmaktan, ülkenin demokratik değerlerine zarar vermekten suçlu buldu.

Bir dönem New York Güney Bölgesi Başsavcılığı görevini de yürüten, bu görevi sırasında kentteki organize suç çetelerine karşı verdiği mücadeleyle “efsane savcı” olarak adlandırılan Giuliani, New York Temyiz Mahkemesi’nin aldığı karar sonrası hakkında açılan davalar ve soruşturmalar tamamlanana kadar avukatlık yapamayacak.

'YALAN SÖYLEDİ'

Mahkemenin gerekçeli kararında, demokrasiyle yönetilen ülkelerin diğer yönetimlerden farkının yaptığı özgür ve adil seçimler olduğu, Giuliani’ni asılsız açıklamalarının kamuoyunu kışkırtıp temel demokrasi temel işleyişine zedeleyerek kamuoyunda demokrasinin işleyişiyle ilgili güven kaybı yarattığı belirtildi.

Giuliani’nin yüksek mahkeme kararının ardından baro üyeliğinin de sona ereceği öne sürüldü.

Bir süre Rıza Zarrab'ın avukat kadrosunda yer alan Rudy Giuliani ve eski ABD Adalet Bakanı Michael Mukasey, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüştü. Giuliani, Zarrab’ın ABD’deki yargı sürecinde, Trump kabinesi ve yönetimiyle Türkiye’nin talepleri çerçevesinde arabuluculuk yapmıştı. (HABER MERKEZİ)