Trump'ı cinsel saldırıyla suçlayan E. Jean Carroll ifade verdi

Manhattan Federal Mahkemesi'nde başlayan dava kapsamında jüri karşısına çıkan E. Jean Carroll, Donald Trump'ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve darp ettiğini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin eski başkanı Donald Trump, eski köşe yazarı E. Jean Carroll’a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanıyor. New York’ta Manhattan Federal Mahkemesi'nde salı günü başlayan dava kapsamında ifade veren Carroll, Trump’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu ve darp ettiğini söyledi. Jüri karşısında çıkan Carroll, Trump’ın suçlamaları reddetmesiyle ‘itibarının zedelediğini’ belirtti.

Carroll, 1995'in sonu veya 1996'nın başında Trump'ın New York'taki bir mağazada kendisine saldırdığını iddia ediyor. Yazar, Trump'ın kendisini darp ettiği ve daha sonra kitabında yalan söylediğini iddia ederek, ‘adını karaladığı’ gerekçesiyle tazminat ödemesini istiyor.  Carroll, saldırının Manhattan'daki Bergdorf Goodman adlı mağazada gerçekleştiğini söylüyor.

'TRUMP'IN PAYLAŞIMLARI UYGUNSUZ'

Carroll, ifade vermeden önce yargıç Lewis Kaplan, Trump'ın sosyal medya paylaşımlarının ‘jüriye müdahale’ kapsamına girebileceğini ve 'uygunsuz' olduğunu ifade etti. Trump, duruşmadan önce sosyal medyada Carroll'ın suçlamalarına, ‘uydurmaca bir dolandırıcılık’ ve davaya da ‘cadı avı’ demişti.

'HAYATTAKİ TEK AMACIM ORADAN ÇIKMAKTI'

İfade vermek üzere jüri karşısına çıkan Carroll, 1995'in sonu veya 1996'nın başında Bergdorf Goodman mağazasında alışveriş yaparken Trump ile karşılaştığını anlattı. Carroll, eski başkanın hediye seçiminde yardımcı olmasını istediğini aktardı. Carroll, kendisinin bir şapka veya çanta önerdiğini ancak bunun Trump'ın ilgisini çekmediğini, eski başkanın kendisini iç çamaşır bölümüne yönlendirdiğini belirtti.

Daha sonra Trump’ın yönlendirmesi ile soyunma odasına girdiklerini anlatan Carroll, Trump’ın ruh halininin ‘hızla değiştiğini’ dile getirdi. Soyunma odasında Trump’ın kendisini darp ettiğini anlatan Carrolls, “O an hayattaki tek amacım oradan çıkmaktı” dedi.

Eski başkan hakkında bir dizi başka dava da devam ediyor. Carroll'ın davayı kazanması halinde şu ana kadar hakkında bu tür yirmiyi aşkın iddia gündeme getirilen Trump, ilk kez yasal olarak cinsel saldırıdan suçlu bulunmuş olacak. (DIŞ HABERLER)