Trump'a yakın Fox News, Beyaz Saray Basın Sözcüsü'nü yayından aldı

ABD'de Başkan Donald Trump'a yakın olan Fox News kanalı, 'yasa dışı oy' iddiasını ekranda vermeyi reddeden medya kuruluşlarına katıldı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany'nin seçimlerde 'usulsüzlük' yapıldığını iddia ettiği sırada yayını kesen sunucu Neil Cavuto, "Ayrıntı vermeyecekse size bunu göstermeye devam edemem" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de seçim yenilgisini kabul etmeyen Başkan Donald Trump'ın hiçbir dayanak göstermeden ortaya attığı 'yasa dışı oy' iddiasını yayından alan kanallara Fox News da katıldı. Trump'ın en önemli destekçilerinden biri olan Fox News kanalı, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany'nin 'yasa dışı oylar' ifadelerini kullanması sonrası konuşmayı yayından aldı.

McEnany'nin yayınını kesen sunucu Neil Cavuto, karşı tarafın kanıt gösterilmeden hile yapmakla ve hileyi kabul etmekle suçlanmasına izin vermeyeceğini söyledi. Cavuto, "Bu iddiasını destekleyecek daha fazla ayrıntı yoksa size bunu göstermeye devam edemem" dedi. 

'YAYINI KESME KARARI CAVUTO'YA AİTTİ'

McEnany canlı yayınlanan basın açıklamasında, "Her bir yasal oyun sayılmasını istiyoruz ve her bir yasadışı oyun..." derken Cavuto "Burada tet olmamız gerektiğini düşünüyorum" diyerek araya girdi.

'DESTEKLEYECEK KANITI OLDUĞUNDAN EMİN OLMAK İSTİYORUM'

McEnany'nın 'diğer tarafı sahtekarlığa ve yasa dışı oylamaya izin vermekle suçladığını' söyleyen Cavuto şöyle devam etti: "Bunu destekleyecek bir şeyleri olduğundan emin olmak istiyorum ancak diğer tarafın etkili bir şekilde hile yaptığını söylemek tartışmalı bir suçlama. Eğer [McEnany] buna dair bir kanıt sunarsa tabii ki yayına döneceğiz. Şimdiye kadar, 'dolandırıcılığı ve yasa dışı oylamayı hoş karşıladıklarını' söyledi. Durun bir dakika."

ABD'deki seçimlerde Joe Biden'a destek açıklamış olan CNN ve MSNBC gibi kanallar da, henüz oy sayımının devam ettiği sırada 'yasal oylar sayıldığında seçimi kendisinin kazandığını' iddia etmesi nedeniyle Trump'ın basın toplantısını yarıda kesmişti. 

"Yasal oyları saydığınızda ben kolayca kazanıyorum. Yasa dışı oyları saydığınızda, onlar seçimi bizden çalmaya çalışabilir" diyen Trump'ın yayının kesen MSNBC sunucusu Brian Williams, "Söyledikleri gerçeğe dayanmıyor" demişti. CNBC kanalında ise sunucu Shep Smith, "Burada sadece laflar var, gerçek yok" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)